خبرگزاری بسیج: سالانه میلیون ها دلار ارز برای واردات ماهی های زینتی از کشور خارج می شود این در حالی است که تولید کننده های زیادی در کشور به این صنعت اشتغال دارند و در صورت حمایت دولت ، ایران می تواند به قطب صادرات ماهی های زینتی تبدیل شود.
کد خبر: ۹۰۰۵۳۱۲
|
۲۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۶

به گزارش خبرنگار استان تهران خبرگزاری بسیج؛ دکتر حسین مهر آذین یکی از پرورش دهندگان ماهی های زینتی در گفت و گو با خبرگزاری بسیج؛ اظهار داشت: در حال حاضر بخش اعظم اقتصاد کشورهایی مانند تایلند، مالزی و... در جنوب شرق آسیا از طریق ماهی های زینتی تامین می شود و کشور ما هر سال میلیون ها دلار از این کشورها ماهی وارد می کند که خروج ارز به این شیوه ضربه زیادی به بازار داخلی وارد می کند.

این پرورش دهنده ماهی زینتی که فارغ التحصیل رشته دامپزشکی از دانشگاه تهران است، می گوید: عرصه های فعالیت اقتصادی متنوع و گوناگون است و افراد با مهارتها، تجربیات، علایق و سرمایه اولیه متفاوت می توانند در عرصه های مختلف وارد عمل شوند و فعالیت تولیدی و اقتصادی را شروع کنند.

وی افزود:

 

 دکتر مهر آذین با اشاره به اینکه حمایت از تولید داخلی و کالای ایرانی مختص صنایع خودرو سازی، لوازم خانگی و ... نیست، خاطرنشان کرد: عرصه تولید و پرورش آبزیان از جمله طرح های اشتغالزا و عرصه های تحقق اقتصاد مقاومتی است که بسیج سازندگی نیز در این زمینه آموزشها، تسهیلات و حمایت هایی را در انجام می دهد. اما این به تنهایی کارساز نیست و نیاز به حمایت ارگان های دولتی دارد.

 وی در مورد نحوه راه اندازی این پروژه اظهار داشت: مجموعه ماهی زینتی را با یکی از دوستانم آقای سلطانی که مهندس دامپروری است، راه اندازی کردیم و توانستیم در مدت کوتاهی به حجمی که می خواهیم برسیم چون این کار را با چند نفر از جوانان هم سن و سال و تحصیل کرده آغاز کردیم که سن همه دوستان کمتر از 30 سال است و در مدت یک سال توانستیم به این حد برسیم و قصد داریم که این کار را در سطح منطقه گسترش دهیم و زمینه ایجاد اشتغال پایدار را فراهم کنیم.

این کار آفرین با اشاره به اینکه این مجموعه را با هزینه خودمان راه اندازی کرده ایم ، گفت: در این کارگاه 4 نفر به طور مستقیم و حدود 10 نفر غیر مستقیم اشتغال به کار دارند و چون این کار برنامه های جانبی هم دارد به دنبال ارتقای تولید در این حرفه و درصدد راه اندازی مجسمه های آکواریوم نیز هستیم.

وی هدف از ورود به این عرصه را علاقه به این کار و مرتبط بودن رشته تحصیلی خود دانست و گفت: دوستان ما هم چون در زمینه شیلات و... کار کرده بودند و پتانسیل علمی این کار را داشتند وارد این کار شدند و در ابتدا کار را به صورت آزمایشگاهی انجام دادیم تا بتوانیم به واحد بزرگتر و تولید بیشتر دسترسی پیدا کنیم و چون به بازار آشنایی داشتیم نژادهای خاصی را تولید می کنیم. قبلا خیلی از این ماهی ها وارد می شدند اما الان خودمان توانستیم آنها را تولید کنیم و امیدواریم در چند سال آینده بتوانیم این ماهی ها را به کشورهای دیگر صادر نماییم.

 دکتر مهر آذین گفت: مساحت سالن حدود 180 متر مربع است  و چون محل کارگاه اجاره ای است، هزینه ما حدود 40 تا 50 میلیون شده که تمام هزینه ها را خودمان تأمین کردیم و متأسفانه وامی هم به این عرصه پرداخت نشد و با تعداد کمتری کار را کلید زدیم.  با حدود 10 هزار مولد شروع کردیم و در حال حاضر 20000 هزار مولد داریم که مولدها را هم برای خودمان نگه می داریم. در حال حاضر تولیدمان به حدی رسیده که ماهانه 10 تا 15 هزار بچه ماهی داریم.

وی در مورد بازار ماهی های زینتی گفت: این بازار مثل خیلی از بازارهای دیگر نوسان دارد و چون کار تزئینی است معمولاً مشتریان خاص خود را دارد. اما تمام توان خودمان را بر این گذاشته ایم که قیمت ماهی را پایین نگه داریم تا بتوانیم با قیمت مناسب محصولات را به بازار عرضه کنیم

این تولید کننده ماهی های زینتی با تاکید بر مغفول ماندن صنعت گردشگری، در کشور گفت: برخی از کشورهای همجوار نیز آکواریوم های بزرگ در فروشگاه های زیر گذر    ایجاد کرده اند به طوری که مشتریان این فروشگاه ها به بهانه تماشای آکواریوم ها به این اماکن تجاری می روند  و ما نیز باید از این پتانسیل در شهرهای مختلف استفاده کنیم. همچنین برای دکوراسیون ساختمان های جدید هم می توان از آکواریوم های با طراحی های زیبا استفاده کرد.

 

ارسال نظرات