درحاشیه اجلاسیه شهداء ویژه فرماندهان و پیشکسوتان صورت گرفت
درحاشیه اجلاسیه شهداء ویژه فرماندهان و پیشکسوتان کنگره ملی شهدای استان که در حسینیه عاشقان ثارالله برگزارشد با رزمندگان 8 سال جنگ تحمیلی حاضر در اجلاسیه به گفتگو نشستیم
کد خبر: ۸۹۸۸۴۰۱
|
۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۶:۵۸

به گزارش خبرگزاری بسیج از زاهدان، یک رزمنده دفاع مقدس گفت: از ابتدای دهه ۶۰ در نهاد مقدس سپاه پاسداران عضویت پیدا کرده و برای دفاع از خاک میهن جمهوری اسلامی ایران به دفاع مقدس ورود پیدا کردم.

جانباز دفاع مقدس افزود: در بدو ورود به جبهه عملیات‌های بسیاری را شرکت کردم که از مهترین آن‌ها در سال ۱۳۶۲ می‌توان به والفجر چهار اشاره کرد.

وی با بیان اینکه افتخار فرمانده‌ای دسته عملیات والفجر ۴ به عهده من بوده است خاطرنشان کرد: در یکی از عملیات‌ها که به والفجر ۸ معروف بود، برای تجهیز مهمات به منطقه خودی بازگشتیم که در این بین دچار حمله شیمیایی شدیم.

عالی اظهار داشت: پس از حمله شیمیایی به بیمارستان شهید بقایی انتقال داده شده و پس از طی روند بهبودی مجدد به خاک مقدس جبهه بازگشتیم تا به همرزمان در دفاع کمک کنیم.

این جانباز دفاع مقدس ادامه داد: در عملیات والفجر ۱۰ به عنوان خط شکن وارد میدان شده و همچنین معاون گروهان شهید بهمنی نیز بر عهده من قرار داشت که در این عملیات جراحتی به بنده وارد شد.

وی جبهه دفاع مقدس را همانند یک دانشگاه دانست و تصریح کرد: امروز هر اعتباری که نظام جمهوری اسلامی دارد به برکت جبهه و دفاع مقدس است، جبهه نه تنها درس آزادگی را می‌آموزد بلکه یک بنگاه معنوی و دینی بزرگ بود.

عالی گفت: شهدای بزرگی که امروز نام آن‌ها در استان سیستان و بلوچستان می‌درخشد در جبهه به عنوان دوست یاد نمی‌شدند بلکه همه‌ی رمندگان اسلام با هم برابر و برادر بودند.

جانباز دفاع مقدس با بیان اینکه در دفاع مقدس به ۴۰ درصد جانبازی نائل آمده است ابراز داشت: در سال ۱۳۶۲ برای اولین بار از شهر کرمان به جبهه اعزام شدم و در دفعات بعدی از شهرستان زابل به همراه دیگر رزمندگان به مناطق جنگی وارد می‌شدیم.


جبهه یک دانشگاه بزرگ معنوی بود
حسن رعنایی ابراز کرد: در سال ۱۳۶۶ به عنوان سرباز وظیفه عازم آبادان شدم و در سال ۱۳۶۸ خدمت سربازی من در آبادان به اتمام رسید.

وی با بیان اینکه در دوران جبهه با صمیمیت با رزمندگان در ارتباط بودم، خاطرنشان کرد: در آن دوران در سه راهی خرمشهر، آبادان و ماهشهر در قسمت پدافند هوایی خدمت می‌کردم.

رعنایی ادامه داد: از سیستان و بلوچستان ۱۵ نفر در نقطه محل خدمت من حضور داشتند و مابقی از بندرعباس و استان فارس بودند و در طول این مدت شماری از رزمندگان اعزامی از سیستان و بلوچستان مجروح شدند.

رزمنده دوران دفاع مقدس با اشاره به اینکه از شهرستان زابل در جبهه حضور یافته است، تصریح کرد: جبهه دانشگاه است و معنویات موجود در آن هیچ جا وجود ندارد به طوری که تمامی عبادات در آن خالصانه و با تمام وجود بود.

وی با بیان اینکه اگر دوباره جنگ شود نه تنها من و فرزندانم بلکه تمامی فرزندان ایران به دفاع از میهن اسلامی خواهند پرداخت، اظهار کرد: یکی از بهترین دوستان دوران دفاع مقدس من برادر بازگیر اعزامی از زابل بود به طوری که همیشه مواظب بود که مبادا با ترکش مجروح شوم.


پیروزی در عملیات‌های دفاع مقدس ازشیرین‌ترین خاطراتم بود
حسن علی پور اسماعیل اظهار کرد: در جنگ تحمیلی در کنار سردار معروفی فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان شهدایی همچون شهید میرحسینی، شهید هراتی، شهید عیسی خدری، شهیدان رنجوری مقدم، شهید صلواتیان، شهید غزنوی، شهید عالی، شهید حسابی مقدم، شهید بشارتی، شهید جر، شهید سرابندی، شهید خمر، شهید سعیدی نسب، شهید جر در کنار ما به شهادت رسیدند.

وی با بازگو کردن خاطرات جنگ افزود: همه شهدای استانی ما مهمترین واحد‌های هر لشکری را از قبیل: فرماندهی، گردان‌های غواصی، تخریب چی و یا اطلاعات عملیاتی که مهم‌ترین بخش‌های هر جنگی به شمار می‌رود را بر عهده داشتند.

وی با اشاره به یکی از شیرین‌ترین خاطرات هشت سال جنگ تحمیلی خود اضافه کرد: آزاد سازی خرمشهر یکی از بهترین خاطرات جنگی بود که داشتم به طوری که در این حمله ۱۹ هزار عراقی را اسیر کردیم همچنین در عملیات تعقیب متجاوز توانستیم فاو عراق و در عملیات بدر، خیبر و والفجر چهار موفق به پیشروی در خاک عراق و دشمن را در خاک خودش فراری دادیم.

وی با اشاره به عملیات معروف به سرنوشت تصریح کرد: در این عملیات دشمن مجبور شد قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت را بپذیرد و امام راحل فرمود: دشمن با عملیات کربلای پنج به خواسته‌های ما تن در داد و پذیرفتند که ایران پیروز جنگ است.

مدیر کل شهدا و ایثارگران دانشگاه ملی زابل خاطرنشان کرد: ما بعد از گرفتن فاو، شهید فارسی و همرزمانمان در پارکی که ادوات بازی کودکان در آن قرار داشت مشغول بازی شدیم یعنی این چنین بود که بعد از جنگ سخت بر علیه دشمن روحیه چند برابری گرفته بودیم و پیروزی مان را اینچنین در خاک دشمن جشن گرفتیم.

اگر دوباره جنگ شود باز هم به میدان میروم
عباس پیری اظهار کرد: سال ۶۳ از شهرستان زاهدان لشکر ۲۱ حمزه سیدالشهدا به جبهه اعزام شدم و در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۳۶۹ درعملیات والفجر ۸ روی مین رفتم و جانباز شدم.

وی با اشاره به اینکه ازهمرزمان شهید سپهبد صیاد شیرازی بوده است، خاطر نشان کرد: تعداد زیادی از دوستانم درجبهه‌های نبرد حق علیه باطل به شهادت رسیدند، اما همچنان با همرزمانی که ازدوران دفاع مقدس باقی ماندند ارتباط نزدیکی دارم.

پیری جانباز قطع عضو ۵۰ درصد با اشاره به اینکه ۸ سال دفاع مقدس مانند دانشگاه بود، اذعان کرد: درس‌های زیادی را از دانشگاه دفاع مقدس که برگرفته از مکتب اهل بیت بود آموختم درس صبر، استقامت و از خود گذشتگی را آنجا آموختم و اگر باز هم جنگ اتفاق بیافتد به جبهه‌ها خواهم رفت.

وی با بیان این مطلب که درجنگ مسئولیت‌های مختلفی را برعهده داشته است، تصریح کرد: مسئولیت‌های همچون فرمانده دسته و فرمانده پایگاه را در زمان جنگ برعهده داشتم خاطرات زیادی از آن دوران به یاد دارم که تلخ‌ترین آن شهادت بهترین دوستم بود و خنده دار‌ترین خاطره ام این بود که وقتی قبل ازعملیات وصیت نامه نوشتم از طریق پیک به دست همسرم رسیده بود و همه اعضای خانواده با دیدن وصیتنامه فکر کردند که شهید شده ام و بعد ازعملیات والفجر ۸ که جانباز شدم خودم شخصا تماس تلفنی گرفتم که در دقایق اول اعضای خانواده باور نمی‌کردند که زنده هستم و فکر می‌کردند که صدای ضبط شده من در حال پخش هست که با اصرار زیاد بنده بلاخره زنده بودنم را باور کردند.

جبهه درس ایثار و از خود گذشتگی به ما آموخت
غلام رضا شهرکی مقدم با اشاره به اینکه در سال ۱۳۶۰ به عنوان نیروی بسیجی عازم جبهه جنگ شده است، اظهار کرد: در منطقه عملیاتی کرخه نور و در عملیات بیت المقدی مجروح شده است.

وی افزود: پس از درمان سپس به عنوان کادر رسمی به جبهه اعزام و مشغول به فعالیت شده است.
رزمنده هشت سال دفاع مقدس اضافه کرد: در عملیات‌های کربلای یک، چهار و پنج، عملیات مقدماتی والفجر، عملیات والفجر هشت، عملیات خیبر و عملیات بدر حضور داشته است.

شهرکی مقدم با اشاره به اینکه با فرمانده گردان ۴۰۵ شهید محبعلی فارسی، دانش شهرکی فرمانده گردان در عملیات کربلای یک، و در عملیات کربلای پنج با سردار باغبانی و شهید هراتی هم رزم بوده، شهید محبعلی فارسی را با توجه به اخلاق حسنه در عملیات‌ها و دوران جنگ به عنوان بهترین فرمانده آن زمان معرفی کرد.

وی با بیان اینکه تعداد شهیدان، مجروحین و اسیران هر عملیات با عملیات دیگر متفاوت بوده و تعداد شهیدان عملیات‌هایی را که شرکت کرده را به یاد ندارد، گفت: در عملیات‌های کربلای یک، والفجر هشت، کربلای چهار و پنج به عنوان فرمانده گروهان حضور داشته است.

رزمنده هشت سال دفاع مقدس عملیات والفجر هشت را به دلیل کسب موفقیت‌های چشمگیر و فتح فاو و تصرف هور عبدالله را یکی از بهترین و غرور آفرین‌ترین عملیات‌های دوران حضور خود در جبهه جنگ عنوان کرد.

دفاع از کشور یک وظیفه شرعی و دینی است
منوچهر شفیعی یکی دیگر از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس اظهار کرد: از شهر زاهدان به جبهه جنگ اعزام شده و در عملیات‌های جنوب و غرب حضور داشته است.

وی با بیان اینکه دفاع از کشور یک وظیفه شرعی و دینی است، گفت: جبهه جنگ درس ایثار، شهادت و از خودگذشتگی را به رزمندگان آموخت.

رزمنده هشت سال دفاع مقدس ادامه داد: در عملیات‌های مختلف وظیفه‌های متفاوتی از جمله بی سیم چی گروهان، بی سیم چی گردان و مسئول تعاون گردان را داشته است.

شفیعی عملیات والفجر هشت را به دلیل استفاده از اصل غافلگیری و فتح فاو و پیش روی در خاک دشمن، غرور آفرین عنوان کرد.

وی اضافه کرد: با توجه به دستیابی به سامانه موشکی در آن زمان توانسته اند بیش از ۷۰ فروند هواپیمای دشمن را ساقط کنند.

رزمنده هشت سال دفاع مقدس گفت: در عملیات والفجر هشت که به عنوان بی سیم چی همراه فرمانده گردان سوار بر قایق بوده و سمت دشمن در حال حرکت، از غرق شدن لنج دشمن در آن منطقه بی خبر بوده اند، که موتور قایق پس از اصابت به آن به داخل آب رها شده است.

شفیعی در تکمیل مطلب فوق اضافه کرد: هر لحظه که قایق‌های خودی را در حال حرکت می‌دیدند با چراغ قوه و دست به آن‌ها اشاره می‌کردند و هر کدام سوار یک قایق شدند به سمت دشمن حمله کردند و خاک ریز‌ها را یکی پس از دیگری طی کردند و توانسته بودند در خاک دشمن نیز پیش روی داشته باشند.

وی عملیات والفجر هشت را موفقیت آمیز‌ترین عملیات دانست که در تعداد زیادی از نیرو‌های دشمن را به اسارت گرفته شد.

اگر باز هم جنگ شود؛ به جبهه می‌روم
محمدرضا رخشانی یکی از جانبازان جنگ هشت سال تحمیلی اظهار کرد: سال ۶۳ عازم مناطق جبهه‌های حق علیه باطل شدم و در عملیات کربلای چهار مجروح شدم.

وی با بیان اینکه در گردان غواسی حضور داشتم، گفت: در هر مکانی که آب وجود داشت این گردان هم حضور پیدا می‌کرد و به فرماندهی "حمید شفیعی" توانستیم اقدامات بسیار زیادی را در جهت نابودی دشمنان انجام دهیم.

رخشانی با اشاره به حضور ۵۰ رزمنده سیستان و بلوچستان در گردان غواس، افزود: زاهد شیخی، شهید بهمنی، شهید جعفرزاده، شهید جعفری، نجاری، محمودجعفری و سایر رزمندگان از این استان در گردان غواس حضور داشتند که ۷۵ شهید از سراسر کشور در این گردان تقدیم نظام شدند.

وی با بیان اینکه در عملیات‌های والفجرهشت، بیت المقدس هفت و کربلای چهار و پنج حضور داشتم، خاطرنشان کرد: جبهه درس ایثار، از خودگذشتگی، شهامت، شجاعت، وفاداری و میهن پرستی به همگان داد که باید دستاورد‌های آن دوران به نسل‌های جدید جامعه منتقل شود.

این جانباز در پاسخوال که "اگر مجدداً جنگی رخ دهد حاضر هستید حضور پیدا کنید؟ "، ادامه داد: اگر جنگ شود، برای دفاع از وطن و ناموس، مانند جنگ هشت ساله دفاع مقدس، خودم به همراه فرزندانم حضور پیدا خواهیم کرد و دشمن را شکست می‌دهیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بازنشسته هستم، اذعان کرد: شهید "فرزاد بهمنی" بهترین رفیق دوران جنگ من بود که در آن زمان همواره کنار هم بودیم.

رخشانی اظهار کرد: عملیات والفجر هشت یکی از بهترین عملیات‌ها بود چرا که توانستیم در این عملیات اقدامات زیادی را در راستای نابودی و عقب نشینی دشمنان انجام دهیم و بسیار خوشحال شدیم.

ارسال نظرات