قدیانی، در آیین افتتاحیه اولین پردیس شرکت های دانش بنیان بسیج از شرکت های دانش بنیان به عنوان سلاح اثرگذار مقابله با قدرت ها نام برد و بر گسترش هر چه بیشتر این شرکت ها تأکید نمود.
کد خبر: ۸۹۸۳۶۳۶
|
۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۸

به گزارش خبرگزاری بسیج،  رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور در ابتدای سخنان خود به قرار گرفتن در دهه فجر اشاره و بیان کرد: در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب، یعنی اربعین انقلاب هستیم. اگر نگاهی گذرا به انقلاب های گذشته داشته باشیم، انقلاب اسلامی دو خصیصه دارد که آن را از انقلاب های گذشته متمایز کرده است. اول، در خودش و در شعار خودش نهفته است و آن این است که نظام اسلامی، نه نظام استکباری شرق است، ونه نظام سلطه غرب. «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» و «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» دو شعار اساسی انقلاب اسلامی است.

دوم، موقعی که انسان به انقلاب های دیگر مراجعه می کند، در می یابد که دو اتفاق مهم برای تمامی آنها (حتی انقلاب های بزرگی، همچون انقلاب فرانسه) افتاده است. انقلاب ها در دوران پس از شکل گیری خود، یا ماهیت خود را از دست دادند و سردمداران قبل از انقلابشان بر آن ها حاکمیت پیدا کردند (مثل انقلاب فرانسه)؛ و یا حاکمان جدید انقلاب در مسیر راه منحرف شدند و خاصیت خود را از دست دادند، مانند انقلاب تونس، انقلاب مصر. در انقلاب مصر، جمال عبدالناصر یک انقلابی بود و انور سادات یکی از آدم های محوری بود که خود جمال عبد الناصر از او استفاده می کرد. ماهیت انقلابی که مصر شکل داده بود  و شعار آن، هویت بخشی به فلسطین بود، انور سادات پیمان اصلی سازشکاری غرب را با خود رژیم صهیونیستی امضاء می کند. یا حبیب بورقیبه، انقلابی بسیار تند تونسی، تبدیل به یک دیکتاتور تونسی می شود. اما انقلاب اسلامی، به لطف خدا توانسته است هم آرمان های خود را حفظ کند و هم اجازه ندهد نظام سلطه و افرادی که در آن حاکم بودند، دوباره برگردند و این خصیصه باعث شده که به عنوان خار چشم نظام سلطه از آن یاد شود. به همین دلیل است که 40 سال از دشمنی با جمهوری اسلامی می گذرد و نظام اسلامی به عنوان الگوی بین المللی مطرح است.

وی در ادامه با بیان اینکه بنا بر وضعیت های متفاوتی که در طول زمان پیش می آید، نوع مواجهه ما با نظام سلطه فرق می کند، گفت: امروز کارآمدی نظام انقلاب سرلوحه ای برای تمام مستضعفین دنیاست. امروز، تمام ملت ها چشمشان به نوع عملکرد جمهوری اسلامی است و می خواهند بدانند ملتی که نه به نظام سلطه غرب و نه به نظام سلطه شرق وابسته است، بلکه روی پای خودش ایستاده و شعار استقلال، آزادی داده، آیا می تواند هویت خود را حفظ کند یا نه؟ این بارقه امیدی است که در ملت های دنیا به وجود آمده است.

از سوی دیگر فشارهای سنگینی که نظام سلطه به جمهوری اسلامی وارد می کند، از درگیری های سخت در داخل کشور شروع کردند، بعد جنگ تحمیلی را آغاز کردند و همینطور به دشمنی خود ادامه دادند تا اینکه امروزه میبینیم بحث محاصره اقتصادی را مطرح کرده اند که از آن به اسم تحریم ها یاد می شود. ازروش های مختلف سعی دارند ملت ایران را به چالش های جدی بکشانند و اجازه ندهند که ندا و صدای جمهوری اسلامی به اقصا نقاط دنیا برسد.

ولی بناست که انقلاب اسلامی بتواند با فرآیندهای علمی و بومی خود، چالش های فراروی خود را بردارد. امروز نظام سلطه نگران است چون می بیند عل رغم اینکه جمهوری اسلامی را دربدترین وضعیت های اقتصادی، سیاسی، و تکنولوژیکی قرار می دهند، جمهوری اسلامی هر روز شاهد رشد و شکوفایی است. سر این اتفاقات اخیر و طی مذاکراتی که با ملت های بیگانه در قالب موضوعی به نام برجام بودیم، نگرانی آنان بحث هسته ای نبود. این ها یقین داشتند جمهوری اسلامی بر اساس آموزه های دینی که دارد، هرگز سراغ سلاح هسته ای نخواهد رفت؛ ولی برای آنها دو موضوع بسیار مطرح بود، اول، باور اینکه اگر شعار«ما می توانیم» در جامعه ایرانی اسلامی نهاینه شود، دیگر نمی توان با این ملت وارد جنگ شد و مقابله کرد. دوم، اینکه اگر جمهوری اسلامی بتواند چرخه کامل علمی در این موضوع را استخراج کند، می تواند این را در ابعاد دیگر مدل سازی کند و پیشرفت علمی و تکنولوژیک جمهوری اسلامی می تواند ایران را هم الگو و هم قدرتمند سازد. پس در دستور خود قرار دادند که به هر شکل ممکن، جلوی این ما می توانیم را بگیرند.

محمد حسین قدیانی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه امروز روز هوافضا نیز هست، تصریح کرد: آمریکا و دیگر دشمنان قسم خورده ایران، طی چند سال گذشته دیدند که جمهوری اسلامی در مباحث هایتک چقدر پیشرفت کرده و سعی کردند جلوی آن را بگیرند. لذا میبینیم که هر چقدر جلوتر می رویم بیانات مقام معظم رهبری به عنوان سکان دار انقلاب اسلامی، چقدر جدی ترو  فراوانی استفاده کلامی ایشان در موضوعات علمی چقدر بیشتر می شود. در سخنرانی که معظم له برای رؤسای کشورهای اسلامی داشتند، به آنان توصیه کردند که از جمهوری اسلامی الگوبرداری کنید. پیشرفت هایی که ما داشتیم  و مدعی هستیم بر اساس پایگاه های استنادی دنیا، رتبه 13 تا 16 (بر اساس نوع ایگاه استنادی) را کسب کردیم، در دورانی شکل گرفته است که در تحریم بودیم و اگر قرار است احیاگر تمدن اسلامی باشیم، لازمه این موضوع است که بتوانیم چالش ها و مشکلات پیش روی خود را با روش های بومی و علمی برگرفته از آموزه های دینی خودمان حل کنیم و بتوانیم تعریف جدیدی از نظام بین الملل را مطرح کنیم.

وی عنوان کرد: دو تئوری اصلی در نظام بین الملل مطرح بود. اول، بر پایه سوسیالیسم و بحث کمونیسم و دیگری بر اساس لیبرالیسم. کمونیسم که فرو ریخت، لیبرالیسم هم که تقریباً به انتهای تاریخ رسیده  وخودشان تئوری پایان تاریخ را مطرح کردند و آن ادعا این است که نتیجه ی نهایی لیبرال و دموکراسی کشوری مثل آمریکا می شود. در آمریکا تولید ثروت بسیار زیاد است؛ اما توزیع ثروت اصلا به درستی صورت نمی گیرد و به همین علت یک درصدی و 99 درصدی پیش می آید که برای مردم دنیا شکست خورده و برای عده ای که اهل قدرت و ثروت بوده اند، هویت دارد. لذا حرف های جدیدی را  دنیای اسلام مطرح میکند و آن برگرفته از تفکر و اندیشه های ناب انقلاب اسلامی است. یکی از شئونی که می تواند در پایداری و پایمردی انقلاب اسلامی در حوزه اقتصاد اثرگذار باشد، شرکت های دانش بنیان هستند. شرکت هایی که بتوانند بر اساس یافته های علمی، جامعه اسلامی را ضمن اینکه مستقل می کنند، به سمت پیشرفت هم هدایت کنند.

 

 رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور ایراد کرد: در اینجا جا دارد که از مسئولینی که در استان در عرصه علم و فناوری تلاش می کنند، تشکر کنم. بخصوص از فرمانده سپاه استان که با یک هوشمندی این جهت گیری را ایجاد کردند و ما ان شاالله شاهد این خواهیم بود که بتوانیم در عرصه فناوری حرف های جدیدی از زبان نیروهای انقلاب داشته باشیم. این گام اولی است که در سطح استان در حال شکل گیری است و امیداریم که بتوانیم شاهد همبستگی بین شرکت های دانش بنیان، پارک علم و فناوری و سایر سمت های مختلفی که در عرصه علمی فعالیت می کنند، باشیم.

وی تأکید کرد: اصلی ترین اتفاقی که باید اینجا اتفاق بیفتد، تعامل و ارتباط این شرکت های دانش بنیان با جامعه دانشگاهی و حوزوی است. حال ممکن است این سوال پیش بیاید که نقش حوزه در این بین چیست؟ پاسخ آن است که اگر موضوعات علمی بر پایه آموزه های دینی دنبال شود، اثرگذار خواهد بود. دانشگاه ها باید بتوانند بر اساس توانمندی ها، رشته ها و نخبگان، قطب بندی شوند.  به نظر می رسد که ما باید هر شرکت دانش بنیانی که در هر مجموعه داریم، باید حتما دارای یک تیم راهنما در دانشگاه باشد که پشتیبانی علمی آن را تأمین کند. ما باید بتوانیم این ثروت خدادادی (ظرفیت های کشاورزی، معدنی و ..) را به محصولات مورد نیاز تبدیل کنیم. باید شاهد این باشیم که استان خراسان جنوبی به عنوان یک ظرفیت برای کشور مطرح بشود؛ این شدنی است در صورتی که ارگان های مختلف همدل باشیم، ارتباطات سازماندهی شده تعریف کنیم، نظام مسائل مان را دقیقا استخراج کرده باشیم، ظرفیت ها و توانمندی های خودمان را بشناسیم و بتوانیم در یک تعامل دقیق و عاقلانه و هوشمندانه این ظرفیت ها را بکارگیری کنیم.

وی توضیح داد: با توجه به اینکه نگاه مقام معظم رهبری و ستاد کل نیروهای مسلح، به مقوله علم و پژوهش به عنوان یکی از بحث های اصلی است، استفاده از ظرفیت کسر خدمت نخبگان، یکی از بحث های جدی است که هم جامعه دانشگاهی و هم جامعه شرکت های دانش بنیان می توانند از آن استفاده کنند. بنا به گفته مسئولین، در استان خراسان جنوبی 50 هزار دانشجو داریم که اگر بخواهیم به طور متوسط 50 درصد آنها را در نظر بگیریم، این تعداد جزء نیروهای مذکر هستند. یعنی 25 هزار دانشجو در استان داریم که می توان بخش قابل توجهی از دانشجویان توانمند، قوی و با انگیزه را شناسایی کرد برای اینکه بتوانند در عرصه های علمی- پژوهشی نقش آفرینی کنند و یک گام جلو برویم. این نیروها می توانند با سازماندهی که در بسیج علمی پژوهشی شکل گرفته از ظرفیت کسر خدمت استفاده کنند.

وی در پایان از مسئول بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان و فرمانده کل سپاه استان تشکر کرد وافزود: ساختن مکانی به این سرعت ودر نهایت دقت قابل تحسین است و ما در کشور کمتر شاهد چنین اقداماتی هستیم. امید است بتوان با گسترش چنین مکان هایی به پیشرفت علمی مورد نظر مقام عظمای ولایت دست یافت.

منبع: خبرگزاری علم و فناوری

ارسال نظرات