خبرهای داغ:
مدتی است مرتبا خبر از تعطیلی واحدهای تولیدی و کارخانجاتی که در شهرک های صنعتی هشترود فعالیت داشته اند به گوش می رسد. واحدهایی که روزی مکانی برای درآوردن نان حلال توسط کارگران شده بود، حالا به گورستان دستگاه ها و ماشین آلات تبدیل شده اند.
کد خبر: ۸۹۶۱۱۹۷
|
۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۲

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، اجرای طرح‌های اقتصادی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی شعاری است که سال‌هاست توسط دولتمردان در رسانه‌ها مطرح می‌شود شعاری که هرچند زیباست ولی در عمل نه تنها حمایتی از سوی دولت انجام نمی‌شود بلکه اکثر تولیدکنندگان داخلی طی چند سال گذشته تا به امروز زیر فشار تعهدات بانک‌ها و واردات بی‌رویه در حال ورشکستگی هستند.

شهرک صنعتی هشترود با بیش از ۲۵ واحد تولیدی چند سالی است که مورد توجه تولید کنندگان و سرمایه گذاران قرار گرفته است ولی فشار اقتصادی و نبود نقدینگی موجب شده تا برخی از تولیدکنندگان عطای کار را به لقایش ببخشند و دست از تولید بکشند.

شهرک های صنعتی هشترود؛ گورستان ماشین آلات

نبود نقدینگی و مشکلات بانکی عامل تعطیلی واحدهای تولیدی

صمد ملک زاده مدیرعامل شرکت تعاونی ۷۶۵ شهرستان هشترود که در زمینه تولید و بسته بندی حبوبات و پوست گیری جو پرک شده در ناحیه صنعتی فجر هشترود فعالیت می کرد، گفت: از سال ۷۸ که پروانه بهره برداری را از سازمان صنایع و معادن استان دریافت کردیم شروع به تولید کرده ایم.

وی در مورد علل ورود خود به صنایع تبدیلی کشاورزی نیز اظهار داشت: منطقه هشترود و چاراویماق منطقه کشاورزی است و به علت وفور مواد اولیه و نبود صنایع تبدلی کشاورزی چند جوان دور هم جمع شدیم و شرکت تعاونی فوق را بت هزینه ای در حدود ۱۰ میلیارد ریال راه اندازی کردیم. که در زمان تولید بصورت مستقیم برای ۱۲ نفر و بصورت غیرمستقیم برای ۵۰ نفر اشتغالزائی داشته ایم.

این تولیدکننده افزود: چند سالی است که بدلیل خشکسالی و نبود مواد اولیه نیمه تعطیل بودیم ولی باز هم توانستیم از مناطق دیگر مواد اولیه تامین کنیم و به کار خود ادامه دهیم اما از چهار سال گذشته بصورت کامل تعطیل هستیم.

شهرک های صنعتی هشترود؛ گورستان ماشین آلات

مشکل نقدینگی داریم

وی در مورد علل تعطیلی واحد تولیدی ادامه داد: عدم حمایت دستگاهای ذیربط از واحدهای تولیدی، مشکلات دارائی، پرداخت بیمه بصورت آزاد، عدم وجود نقدینگی و مشکلات بانگی دست به دست هم  داده اند که نتوانیم به کار خود ادامه هیم.

ملک زاده اضافه کرد: هرچند با فروش چند قطعه زمین و چند واحد مسکن توانستیم بدهی های بانکی خود را پرداخت کنیم اما هنوز بدهی بیمه و نبود نقدینگی مهمترین مشکل ماست.

این سرمایه گذار بخش خصوصی تصریح کرد: حمایت دولت در سال های اخیر هم در حد شعار است و ما هیچ کمکی ندیده ایم.

مسئولان منطقه اطلاعی از تعطیلی واحدهای تولیدی ندارند

وی تاکید کرد: متاسفانه در هشترود نیز کارگروه رفع موانع تولید وجود ندارد که با تولیدکنندگان جلسات مرتبی برای رفع مشکلات برگزار کند. اصلا مسئولان منطقه نمی دانند که واحد ما تعطیل است چون جویای احوال تولیدکنندگان نیستند.

شهرک های صنعتی هشترود؛ گورستان ماشین آلات

ملک زاده خاطرنشان کرد: در روزهای گذشته جلسه ای در مورد صنایع تبدیلی کشاورزی در فرمانداری برگزار شد ولی ما که تنها تولیدکننده و واحد فعال در زمینه صنایع تبدیلی در زمینه کشاورزی هستیم دعوت نشده بودیم و همه گفته ها و خروجی های این جلسات هم در حد حرف است.

وی از مسئولان خواست تا با برگزاری مرتب کارگروه رفع موانع تولید و حمایت از تولیدکنندگان زمینه را برای فعالیت مجدد این واحدها فراهم کنند تا هم کارفرما و هم کارگران بتوانند نان حلال به سفره های خود برده و کمکی هم به رونق اقتصادی منطقه هشترود کنند و از طرفی نگذارند محصولات کشاورزی منطقه برای تبدیل شده به مناطق دیگر منتقل شود.

لزوم افزایش حمایتهای دولتی

زمانی که دولت نتواند افسار از هم گسیخته واردات را در دست بگیرد و در کنار آن نیز حمایت‌های مادی و معنوی خود را از تولیدکنندگان بیشتر بکند نباید انتظار داشت که اقتصاد ایران رشد و شکوفا بشود چرا که تکمیل زنجیره تولید باید اول از همه از دولت آغاز شود.

امیدواریم مسئولان دولتی با افزایش حمایت‌های مادی و معنوی از تولیدکنندگان داخلی و حذف بروکراسی‌های اداری گامی بلند در عرصه شکوفایی اقتصاد ایران و تحقق شعار سال اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال که از سوی مقام معظم رهبری اعلام شده بردارد.

گزارش از مهدی اسماعیل نژاد

ارسال نظرات