عضو سابق کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: اگر بخواهیم در دراز مدت برای معضل بیکاری و اشتغال زایی جوانان فکری کنیم باید واحدهای تولیدی را احیا کنیم.
کد خبر: ۸۹۲۸۵۲۸
|
۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۰۶:۲۸

گروه اقتصادی خبرگزاری بسیج: اشاره: بررسی جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران از بازار کار کشور نشان می‌دهد که در فصل بهار امسال مجموع بیکاران و شاغلان کشور ۲۶ میلیون و ۶۷۵ هزار و ۳۲۸ نفر بوده که از این تعداد ۲۳ میلیون و ۳۰۸ هزار و ۳۵۵ نفر شاغل و ۳ میلیون و ۳۶۶ هزار و ۹۷۳ نفر نیز بیکار بوده‌اند.

بر پایه این گزارش، از ۲۱ میلیون و ۳۰۳ هزار و ۱۳۱ مرد فعال در بازار کار کشور، ۲ میلیون و ۲۴۷ هزار و ۷۷۶ نفر از مردان کشور در صف بیکاری قرار دارند و ۱۹ میلیون و ۵۵ هزار و ۳۵۵ نفر نیز شاغل بودند.

همچنین از مجموع ۵ میلیون و ۳۷۲ هزار و ۱۹۷ نفر زن فعال در بازار کار کشور نیز یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۱۹۷ نفر بیکار و ۴ میلیون و ۲۵۳ هزار نفر شاغل هستند. همچنین ۱۹ میلیون و ۶۰۳ هزار نفر از کل بیکاران و شاغلان کشور در شهرها و ۷ میلیون و ۷۱ هزار نفر نیز در روستاهای کشور سکونت دارند.

نرخ بیکاری شهرها ۱۴.۴ درصد و تقریبا دو برابر نرخ بیکاری در روستاها (۷.۸ درصد) است. در عین حال، بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله ۲۸.۸ درصد و نرخ بیکاری ۱۵ تا ۲۹ ساله ها نیز به عنوان مهمترین گروه جوینده شغل در کشور ۲۶.۴ درصد است که نسبت به میانگین نرخ بیکاری کشور که ۱۲.۶ درصد است، ‌ به بیش از ۲ برابر رسیده است.

نرخ بیکاری مردان ۱۵ تا ۲۹ ساله کشور در فصل بهار امسال ۲۱.۱ درصد و نرخ بیکاری زنان نیز ۴۴.۶ درصد بود. بخش کشاورزی ۱۸.۷ درصد از کل اشتغال کشور را معادل ۴ میلیون و ۳۵۹ هزار و ۵۴۵ نفر ایجاد کرده و سهم بخش صنعت نیز از اشتغال زایی به میزان ۳۱.۵ درصد و تعداد شاغلان نیز ۷ میلیون و ۳۴۲ هزار نفر است.

 تحصیل کرده های بیکار خطرناک تر از سایر بیکاران هستند/دولت به اوضاع وخیم کارخانجات رسیدگی کند

بخش خدمات به عنوان بزرگترین ظرفیت اشتغال زایی کشور، ۴۹.۸ درصد کل اشتغال کشور را ایجاد کرده و شاغلان این بخش ۱۱ میلیون و ۵۹۷ هزار و ۶۹۱ نفر است. سهم زنان نسبت به مردان در اشتغال بخش خدمات کشور بیشتر بوده و معادل ۵۱.۳ درصد است.

این گزارش بسیج  حاکی است، از ۲۳ میلیون و ۳۰۸ هزار و ۳۵۵ نفر از کل شاغلان کشور، ۲ میلیون و ۳۷۷ هزار و ۴۵۲ نفر دارای اشتغال ناقص بوده (یعنی در هفته کمتر از ۴۴ ساعت کار می کنند و در مرز بیکاری و اشتغال قرار دارند)، در عین حال، ۹ میلیون و ۵۳۳ هزار و ۱۱۷ نفر نیز در ایام هفته بیشتر از حد استاندارد در محل کار خود حاضر شده و اضافه کاری می‌کنند.

 اهمیت معضل بیکاری در بین جوانان و اهمیت دادن به بخش تولید داخلی ما را بر آن داشت تا گفتگویی با عضو سابق کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ترتیب دهیم.

 عباس صلاحی، عضو سابق کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج،  با اشاره به مهم ترین چالش دولت در رسیدگی به اوضاع کارخانجات نیمه تعطیل و تعطیل گفت: یکی از مهم ترین برنامه های و چالش های دولت رسیدگی به اوضاع وخیم کارخانجات مختلف و حمایت از آنها است.

 تحصیل کرده های بیکار خطرناک تر از سایر بیکاران هستند/دولت به اوضاع وخیم کارخانجات رسیدگی کند

عضو سابق کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اوضاع خطرناک تحصیل کردگان بیکار تصریح کرد:  مسأله دیگری که می تواند بر مشکلات بیکاری فائق آید و از جمله چالش های دولت به نظر می رسد این موضوع است که جامعه ما با بیکاران تحصیل کرده مواجه است و باید برای اشتغال آنها چاره ای جست.

صلاحی با اشاره به توقع افراد تحصیل کرده عنوان کرد:  بیکارانی که با مدارک و مدارج بالای تحصیلی بیکار هستند بسیار خطرناک تر از بیکارانی هستند که به مراتب سطح سواد و تحصیلات پایین تری دارند.افرادی که تحصیلات عالیه دارند دست به هر کاری نخواهند زد و همین موضوع باعث می شود تا اشتغال زایی برای آنها بسیار سخت و مهم تلقی شود. اغلب افراد تحصیل کرده توقع دارند تا با توجه به رشته تحصیلی آنها مشغول به کار شوند  و از آنها در جاهای مختلف استفاده شود. از طرف دیگر می توان با احیای شرکت های تعاونی کوچک و حتی متوسط و همچنین با اعطای تسهیلات، مشاغل کوچک خانگی و یا کارگاه های کوچک را ساماندهی کرد تا با یک ضرب الاجل و فشردگی لازم در شرایط موجود بر مشکل بیکاری و بخشی از آن فائق آمد.

 تحصیل کرده های بیکار خطرناک تر از سایر بیکاران هستند/دولت به اوضاع وخیم کارخانجات رسیدگی کند

وی افزود:  اما اگر بخواهیم در دراز مدت برای معضل بیکاری و اشتغال زایی جوانان فکری کنیم باید واحدهای تولیدی را که امروز به حالت نیمه تعطیل درآمده اند احیا شوند و تسهیلات لازم در اختیار آنها قرار بگیرد.

عضو سابق کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی  خاطرنشان کرد: اگر ما حقیقتا می خواهیم به اقتصاد مقاومتی اهمیت دهیم؛ باید  از تولید داخلی و همین کارخانجات تولیدی زمین خورده حمایت  کنیم.اگر به دنبال پیاده سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی در کشور هستیم باید به طور جدی جلوی قاچاق کالا را بگیریم امروز بزرگ ترین معضل اقتصاد کشور؛ بحث  قاچاق کالا است که ضربات و لطمات سنگینی را بر پیکره اقتصاد کشور وارد کرده است.

ارسال نظرات