اسناد قاچاق ۹کانتینر دوربین مدار بسته با کارت یکبار مصرف/اظهارنامه و بارنامه صوری برای عبور از مسیر سبز

بررسی اسناد قاچاق ۹ کانتینر دوربین مدار بسته نشان می‌دهد، قاچاقچیان ضمن استفاده از کارت بازرگانی یکبارمصرف، دوربین مدار بسته را در سامانه گمرک، اجزا و قطعات با ماخذ ۵درصد اظهار کرده‌اند.
کد خبر: ۸۸۷۵۲۰۳
|
۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۹

به گزارش خبرگزاری بسیج، روز گذشته فرمانده انتظامی استان هرمزگان از کشف محموله 9 کانتینری قاچاق دوربینهای مدار بسته خبر داده بود. وی ضمن اشاره به اینکه تنها دو کانتینر از محموله مذکور به ارزش توقیف شده است، از خروج 7 کانتینر دوربین مدار بسته از گمرک شهید رجایی خبر داد. در تحقیقات فنی انجام شده مشخص شد که قاچاقچیان 9 دستگاه کانتینر را از استان خارج کرده که دو دستگاه کانتینر حاوی 70 هزار دوربین مداربسته به ارزش 130 میلیارد ریال از سوی مأموران کشف و مابقی به عنوان کالای از دست رفته محسوب می شود. بر اساس گزارش گمرک شهید رجایی جریمه کالای قاچاق مذکور در حدود 160 میلیارد تومان بوده است.

بر اساس اظهارنامه شرکت مذکور، کالا قالب پلاستیکی و فلزی دوربین مدار بسته با ماخذ 5 درصد اظهار شده است. از طرفی وقتی به جای دوربین قالب پلاستیکی اظهار میشود علاوه بر ماخذ بسیار ناچیز، ارزش کالا نیز به صورت چشم گیر کاهش یافته و از این طریق علاوه بر پرداخت بابت ماخذ پایین تر، با توجه به ارزش صوری و ناچیز کالا عملا  حقوق و عوارض نهایی پرداختی به رقم بسیار اندک تبدیل می‌شود. البته در مورد مذکور صاحب کالا توانسته ضمن استفاده از امکانات مسیر سبز با 17 میلیون تومان محموله 2000 بسته ای دوربین را از گمرک شهید رجایی ترخیص کند.

نکته جالب آنکه اسناد منشا محموله مذکور نیز صوری بوده است، همانطور که در تصویر زیر مشخص است، در بارنامه نوع کالا، اجزا و قطعاتِ دوربین ذکر شده است. گفتنی است بارنامه به منزله سند قرارداد حمل، رسید دریافت کالا و سند مالکیت آن است و همچنین سندی است که زمان ادعات خسارت از شرکت بیمه می‌تواند به عنوان پشتوانه مورد استفاده واقع شود.جزئیات مندرج در بارنامه باید شامل موارد زیر باشد:
شرح کالا ـ علائم و یا شماره‌های تجاری ـ نام کشتی حامل ـ ذکر عبارتی که حاکی از وجود کالا در کشتی باشد ـ بنادر بارگیری و تخلیه ـ نام حمل کننده کالا ـ نام گیرنده کالا ـ نام و نشانی شخصی که ورود اجناس به اطلاع او میرسد ـ هزینه حمل پرداخت شده یا قابل پرداخت در مقصد می‌باشد ـ تعداد نسخه‌های بارنامه که بصورت اصل صادر شده است ـ تاریخ صدور.
ذکر این نکته ضروری است که گمرک ایران از سال گذشته موضوع اجرایی شدن بارنامه الکترونیک را پیگیری کرده و از ان زمان قفل اظهارنامه و بارنامه الکترونیک به عنوان یکی از تله‌های کشف کالای قاچاق مطرح شد. هرچند در روزهای گذشته این موضوع با ابهام‌هایی مواجه شده است.

در این بین بر اساس حکم سازمان تعزیرات حکومتی دو تن از صاحبان شرکت اظهار کننده کالا به پرداخت جریمه نقدی 164 میلیارد تومانی و یکی از مدیران به دو سال حبس محکوم میگردد. گفتنی است بر اساس اعلام تعزیرات حکومتی آستارا، متهمین اصلی مورد شناسایی قرار نگرفته‌اند همین موضوع یکبار مصرف بودن کارت بازرگانی مورد نظر را تایید می‌کند. برخی اطلاعات اولیه از وجود 8 شرکت، مشابه شرکت کاویان-ت-ه-خ خبر می‌دهند.

البته در آخرین اظهار نظر فرمانده انتظامی استان هرمزگان، سرشبکه اصلی این پرونده به همراه یک نفر از عاملان شناسایی که متهم اول در بندرعباس و دیگری با همکاری سروان فرزانه در پلیس آگاهی استان گیلان طی یک اقدام ضربتی دستگیر شدند. متهم اصلی با قرار وثیقه هزار و 600 میلیارد ریالی روانه زندان شد. همچنین دو تن از افراد مرتبط با حمل دوربینهای قاچاق نیز به پرداخت جریمه نقدی 13 میلیارد تومانی محکوم شده‌اند.

ارسال نظرات