ملت با حضور 41 میلیونی حرف هایی بیان کردند:

حماسه انتخابات بیانگر مطالبات ملت از دولت در توجه به معیشت برای حفظ نظام و انقلاب است

آمار انتخابات‌های 11دوره قبلی نشان می‌دهد که در این انتخابات میزان حضور مردم در پای صندوق‌های رأی به‌صورت فوق‌العاده‌ای افزایش یافته و این مغایر صدها تحلیل دشمنان در ادعای بریدن مردم ایران از حکومت و سیاست‌شان است.
کد خبر: ۸۸۶۲۳۵۲
|
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران، سرانجام پس از ماراتن نفس‌گیر ماه‌های اخیر تبلیغات و رقابت‌ها، مردم فهیم ایران در جمعه 29 اردیبهشت ایران در حماسه‌ای ستودنی، که حتی حیرت دشمنان نظام اسلامی و ایران را برانگیخت، به جهانیان این پیام را انتقال دادند، که علی‌رغم همه سختی‌ها و مشکلات معیشتی، همچنان به نظام و کشورشان عشق می‌ورزند و برای ارزش‌های اسلامی و انقلابی خود به صحنه آمده و بالاترین ضریب مشارکت سیاسی را برای خود رقم می‌زنند.
 
بالاترین شرکت‌کننده
 آمار انتخابات‌های 11دوره قبلی نشان می‌دهد که در این انتخابات میزان حضور مردم در پای صندوق‌های رأی به‌صورت فوق‌العاده‌ای افزایش یافته و این مغایر صدها تحلیل دشمنان در ادعای بریدن مردم ایران از حکومت و سیاست‌شان است.
 
تعجب ناظران بین‌المللی در این است که با بالارفتن مسائل و مشکلات جامعه و کاهش قدرت خرید و افزایش سطح بیکاری و رکود تورمی، علی‌القاعده مرم نباید در مسائل سیاسی و انتخاباتی مشارکت فعال داشته باشند و دست برقضا، باید نسبت به انتخابات بی‌تفاوت و دارای موضع منفی باشند، اما این قاعده جهانی در ایران به‌عکس بوده و در هر دوره علی‌رغم فزونی مشکلات و نارضایی جامعه، حضور ایرانیان حماسی‌تر و گسترده‌تر می‌شود و این مهم، ناشی از دیدگاه دینی و اطاعت‌پذیری  است.
 جریان انتخابات در نظام و انقلاب اسلامی بر خلاف سایر کشورهای دنیا، به گونه ای است که  مردم به نظام اسلامی رأی می‌دهند و متوقعند تا در چهارچوب ارزش‌های نظام اسلامی همه امور به پیش برود.
در قبال اوامر رهبرشان است که حضور در صحنه سیاسی و انتخابات را یک تکلیف الهی و اجتماعی می‌دانند.
 
نگاهی کوتاه به یازده دوره قبل:

نخستین دوره ریاست جمهوری
پس از پیروزی انقلاب اسلامی به منظور برگزاری نخستین دوره انتخابات ریاست جمهوری، 124 فرد نام نویسی کردند که پس از اعلام انصراف و استعفای برخی از آنها در نهایت 96 نامزد در پنجم بهمن 1358 خورشیدی به رقابت با یکدیگر پرداختند.
 
این دوره از انتخابات با حضور افرادی همچون «ابوالحسن بنی صدر، احمد مدنی، حسن ابراهیم حبیبی، کاظم سامی، حسن آیت، صادق طباطبایی، صادق خلخالی، محمد مکری و صفر علی خلیلی» برگزار شد. در این دوره از انتخابات میزان مشارکت مردم 67.41 درصد اعلام و از 14 میلیون و 152 هزار و 907 رای ماخوذه، ابوالحسن بنی صدر(رییس جمهوری معزول) با شعار «عدالت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی» و با کسب 10 میلیون و 753 هزار و 752 رای به عنوان نخستین رییس جمهوری ایران انتخاب شد.
 
دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری
دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری پس از گذشت یک سال از آغاز جنگ تحمیلی و همزمان با عزل بنی صدر از ریاست جمهوری و فرار وی از کشور در دوم مرداد 1360 شمسی برگزار شد. در این دوره از انتخابات 71 تن برای احراز پست ریاست جمهوری ثبت نام کردند که پس از بررسی های شورای نگهبان از میان آن ها تنها، صلاحیت چهار تن با نام های «عباس شیبانی، علی اکبر پرورش، حبیب اللّه عسگراولادی و محمدعلی رجایی» به تایید رسید.
 
میزان مشارکت مردمی در این دوره از انتخابات 64.24 درصد بود و 14 میلیون و 572 هزار و 493 رای به صندوق ها ریخته و در نهایت محمدعلی رجایی با کسب 12 میلیون و 770 هزار و 50 رای به عنوان دومین رییس جمهوری کشور برگزیده شد.
 
سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری
محمدعلی رجایی در هشتم شهریور 1360 شمسی، به شهادت رسید و اینگونه
رئیس جمهور به عنوان خادم مردم باید خود را وقف گسترش بایدهای تربیتی دین در تمام سطوح اجتماعی کند.
نهاد مجریه رییس خود را از دست داد به همین دلیل بلافاصله سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد. در این دوره از انتخابات، 46 نامزد برای رقابت نام نویسی کردند اما شورای نگهبان تنها صلاحیت «آیت الله خامنه ای، سید علی اکبر پرورش، حسن غفوری فرد و سید رضا زواره ای» را تایید کرد.
 
این دوره با مشارکت 74.26 درصدی و حضور 16 میلیون و 847 هزار و 715 شرکت کننده در 10 مهر 1360 خورشیدی برگزار شد و آیت الله خامنه‌ای با کسب 16 میلیون و هشت هزار و 579 رای به عنوان سومین رییس جمهوری ایران، سکان هدایت قوه مجریه را بر عهده گرفتند.
 
چهارمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
چهارمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در شرایطی شکل گرفت که پس از رییسان جمهوری اول و دوم، این نخستین بار بود که پس از مدت قانونی (چهار سال) انتخابات در کشور برگزار می‌شد. برای این دوره از انتخابات، 50 نامزد تصدی پست ریاست جمهوری ثبت نام کردند که پس از بررسی های شورای نگهبان، سه تن «آیت الله سید علی خامنه‌ای، حبیب الله عسگراولادی و سید محمود کاشانی» امکان حضور در این رقابت‌ها را پیدا کردند.
 
میزان مشارکت عمومی در این دوره از انتخابات که در 25 مرداد 1364 خورشیدی برگزار شد، 54.78 درصد بود و از 14 میلیون و 238 هزار و 587 آرای ماخوذه، آیت الله خامنه‌ای باز هم توانستند با کسب اکثریت آرا 12 میلیون و 205 هزار و 12 رای برای دومین بار متوالی به عنوان رییس جمهوری ایران انتخاب شوند.
 
پنجمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
انتخابات پنجم ریاست جمهوری با رحلت امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب همزمان بود و در این دوره از انتخابات 79 داوطلب نام نویسی کردند که شورای نگهبان پس از رد صلاحیت 77 تن از آنها، تنها بر صلاحیت «مرحوم هاشمی رفسنجانی و عباس شیبانی» مهر تایید زد.
 
این دوره از انتخابات ریاست
مردم در هر انتخابات با رأی خود به منتخبان امید دارند تا آنها خود را در مسیر اجرای دستورات دین و فرهنگ و گسترش اخلاق و معنویت قرار دهند.
انتخابات ریاست جمهوری این دوره در 6 مرداد 1368 خورشیدی با میزان مشارکت 54.59 درصد برگزار شد و 16 میلیون و 452 هزار و 562 تن پای صندوق های رای رفتند و پس از شمارش آرا، مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی با دغدغه بازسازی کشور پس از هشت سال جنگ تحمیلی با کسب 15 میلیون و 550 هزار و 430 رای به عنوان پنجمین رییس جمهوری قانونی کشور بر مسند ریاست جمهوری ایران تکیه زد.
 
ششمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
128 داوطلب در ششمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران ثبت نام کردند اما تنها "مرحوم هاشمی رفسنجانی، احمد توکلی، رجبعلی طاهری و عبدالله جاسبی» برای احراز کرسی ریاست جمهوری با هم به رقابت پرداختند.
 
حضور 16 میلیون و 769 هزار و 755 تن در پای صندوق های رای در 21 خرداد 1372شمسی، مشارکت 50.66 درصدی را در این همه پرسی ثبت کرد و مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی با کسب 10 میلیون و 566 هزار و 467، برای دومین بار به عنوان رییس جمهوری ایران هدایت کابینه ششم را بر عهده گرفت.
 
هفتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
هفتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دومین روز از خرداد 1376 شمسی برگزار شد. این دوره از انتخابات با نام نویسی 238 داوطلب ریاست جمهوری کلید خورد. شورای نگهبان در نهایت، صلاحیت «علی اکبر ناطق نوری، سیدمحمد خاتمی، سیدرضا زواره ای و محمد محمدی نیک (محمد محمدی ری‌شهری)» را برای رقابت با هم تایید کرد.
 
بر پایه اعلام وزارت کشور میزان مشارکت مردم در این دوره از انتخابات 79.92 درصد و آرا ماخوذه را 29 میلیون و 145 هزار و 745 رای بود و با پایان یافتن کار شمارش آرا، سید محمد خاتمی با شعار «جامعه مدنی» و «قانون گرایی، توسعه سیاسی و نهادینه کردن آزادی»، 20 میلیون و 138 هزار و 784 رای را بدست آورد.
 
هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در 18 خرداد 1380 برگزار شد و 814 داوطلب برای حضور در این رقابت ابراز علاقه مندی کردند که پس از بررسی های شورای نگهبان صلاحیت 10 تن از آنها به تایید رسید تا مردم از میان آنها، یکی را به عنوان رییس
مردم در هر دوره براساس شعارها و وعده‌های کاندیداها به آنها رأی می‌دهند تا شاهد تغییر در شرائط ناگوار زندگی خود بلحاظ مسائل فرهنگی و اقتصادی باشند.
جمهوری جدید انتخاب کنند و بدین ترتیب «سیدمحمد خاتمی، احمد توکلی، علی شمخانی، عبدالله جاسبی، سیدمحمود کاشانی، حسن غفوری فرد، سید منصور رضوی، سیدشهاب الدین صدر، علی فلاحیان و سیدمصطفی هاشمی طبا» با یکدیگر به رقابت پرداختند.
 
میزان مشارکت عمومی در هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری 66.77 درصد بود و 28 میلیون و 155 هزار و 969 رای در شعب اخذ رای به صندوق‌ها ریخته شد و سیدمحمدخاتمی با شعار «فردای بهتر برای ایران اسلامی» و با 21 میلیون و 651 هزار و 521 رای برای بار دوم به ریاست جمهوری ایران رسید.
 
نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
متولیان امر مقدمات برگزاری نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را با نام نویسی از یک هزار و 14 تن از داوطلبان شرکت در این دوره فراهم آوردند اما از این تعداد در نهایت «مرحوم هاشمی رفسنجانی، محمود احمدی نژاد، مهدی کروبی، محسن رضایی، محمدباقر قالیباف و علی لاریجانی» با تایید شورای نگهبان و «مصطفی معین و محسن مهرعلیزاده» نیز با تشخیص مقام معظم رهبری برای احراز پست ریاست جمهوری با یکدیگر به رقابت پرداختند که با انصراف محسن رضایی از شرکت در انتخابات، هفت نامزد باقی مانده امکان حضور در این همه پرسی را پیدا کردند.
 
این دوره از انتخابات با حضور 29 میلیون و 400 هزار و 857 رای دهنده در 27 خرداد 1384 شمسی و با مشارکت 62.84 درصدی مردم برگزار شد که به دلیل به دست نیاوردن حد نصاب نیمی از آرا به وسیله هر یک از نامزدها، برای نخستین بار در تاریخ انتخابات ریاست جمهوری، این انتخابات به مرحله دوم کشیده شد و محمود احمدی نژاد و مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی به دور دوم راه یافتند.
 
مرحله دوم انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری در سوم تیر 1384 شمسی با مشارکت 59.76 درصد، برگزار شد و از 27 میلیون و 958 هزار و 931 رای ماخوذه، محمود احمدی نژاد با شعار " پول نفت باید سر سفره مردم دیده شود" پیروز و توانست با 17 میلیون و 247 هزار و 534 رای به عنوان رییس دولت نهم انتخاب شود.
 
دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
476 داوطلب با ثبت نام در دهمین دوره
تعجب ناظران بین‌المللی در این است که با بالارفتن مسائل و مشکلات جامعه و کاهش قدرت خرید و افزایش سطح بیکاری و رکود تورمی،حضور ایرانیان حماسی‌تر و گسترده‌تر می‌شود و این مهم، ناشی از دیدگاه دینی و اطاعت‌پذیری ایرانیان در قبال اوامر رهبرشان است.
انتخابات ریاست جمهوری، علاقه خود را برای شرکت در این انتخابات اعلام کردند که پس از بررسی صلاحیت این افراد به وسیله شورای نگهبان، صلاحیت «محمود احمدی نژاد، میرحسین موسوی، محسن رضایی و مهدی کروبی» تایید شد.
 
انتخابات دوره دهم با حضور بسیار باشکوه مردم در 22 خرداد 1388 شمسی برگزار شد که میزان مشارکت 84.83 درصدی را در این انتخابات رقم زد و از مجموع 39 میلیون و 371 هزار و 214 آرایی که به صندوق‌های رای ریخته شد، محمود احمدی نژاد با شعار "عدالت ورزی و مهرورزی"  و کسب 24 میلیون و 592 هزار و 793 رای برای دومین بار متوالی ریاست جمهوری ایران را بر عهده گرفت.
 
یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با نام نویسی 686 داوطلب کلید زده شد که در نهایت پس از بررسی شورای نگهبان، «حسن روحانی، محسن رضایی، سعید جلیلی، علی اکبر ولایتی، محمد باقر قالیباف، محمد غرضی، محمدرضا عارف و غلامعلی حداد عادل» به منظور رقابت برای پست ریاست جمهوری معرفی شدند که با انصراف عارف و حداد عادل، 6 نامزد برای رقابت در انتخابات باقی ماندند.
 
این دوره از انتخابات با شرکت 36 میلیون و 821 هزار و 538 رای دهنده در 24 خرداد 1392 شمسی و با مشارکت 72.94 درصدی مردم برگزار شد و حسن روحانی با شعار «اعتدال گرایی و تنش زدایی» و با کسب 18 میلیون و 651 هزار و 668 رای به نهاد ریاست جمهوری راه یافت.
 
 علل حضور روزافزون
 در پاسخ به چرایی حضور روزافزون مردم پای صندوق‌های رأی، باید در جمع‌بندی اظهارات مردم و کارشناسان گفت که: مردم در هر دوره با پی‌بردن به نقش رهبری در اتحاد و افتخار ملی و دینی، نسبت به تاکیدهای معظم‌له بیشتر احساس مسئولیت نموده و از گروه‌های مرجع خود، که مراجع دینی هستند، تاثیر در حضور گسترده پای صندوق‌های رأی می‌پذیرند.
 
مردم در هر دوره براساس شعارها و وعده‌های کاندیداها به آنها رأی می‌دهند تا شاهد تغییر در شرائط ناگوار زندگی خود بلحاظ مسائل فرهنگی و اقتصادی باشند.
 
در این دوره از انتخابات نیز صرفنظر از روش‌های نامناسب برخی کاندیداها در جلب آراء مردم، دادن وعده‌های امیدبخش در ایجاد گشایش‌های جدی بویژه در حوزه مسائل اقتصادی از سوی آقای روحانی، مردم به ایشان که مکرر گفته بود نتیجه چهارسال اول را در چهار سال دوم باید به ثمر بنشاند، رأی دادند. قطعاً دوره دوم ریاست جمهوری روحانی باید دوره کار و تلاش در همه عرصه‌ها به‌خصوص عرصه اقتصادی به اتکاء توان‌های داخلی و بالا بردن احساس عزت و کرامت در آحاد ملت ایران باشد.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار