پیگیری «بسیج» از اوضاع آشفته نرخ دستمزد کارگران -37

با دستمزد کارگران نباید احساسی و غیر کارشناسی برخورد شود

عاشوری گفت: با دستمزد کارگران نمی شود غیر کارشناسی و احساسی برخورد کرد. ارتباط دستمزد با تولید، کارفرما و سیستم مالی دولت می تواند مجموعه ای باشد که در مورد میزان دستمزد به موقع و بهینه تصمیم گیری شود.
کد خبر: ۸۸۴۸۷۵۲
|
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۶:۴۹

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، تعیین دستمزد کارگران هرساله در شورای عالی کار با حضور نمایندگانی از دولت، کارفرمایان و کارگران مشخص می شود.

تعیین این دستمزد به هر اندازه ای که باشد اغلب کفاف زندگی روز مره کارگران را نخواهد داد نکته جالب این است که اغلب دستمزدها بر اساس میزان تورم سالیانه تعیین می شود اما دولت ها به خاطر اینکه میزان تورم واقعی را اعلام نمی کنند همواره کارگران متضرر می شوند.

بسیج در نظر دارد تا طی چند گزارش پیوسته موضوع تعیین دسمزد کارگران رادر سال 96 پیگیری کند لذا بر آن شدیم تا با چند تن از نمایندگان و کارشناسان گفتگو کنیم.طی گزارش های پیشین برخی از نمایندگان سابق مجلس و نمایندگان شورای عالی کار در خصوص تعیین دستمزد کارگران اظهار نظر کردند. اما در راستای ادامه گزارش ها، گفتگویی با ناصر عاشوری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نهم شورای اسلامی ترتیب داده ایم که از نظرتان می گذرد:

عاشوری گفت: بعید به نظر می رسد که در زمانی چنین اتفاقی افتاده باشد و میزان افزایش نرخ دستمزد کارگران کفاف زندگی کارگران را دهد.همیشه تورم، گرانی و هزینه زندگی بالاتر از دستمزد کارگران است.وی افزود: ارتباط دستمزد با تولید، کارفرما و سیستم مالی دولت می تواند مجموعه ای باشد که در مورد میزان دستمزد به موقع و بهینه تصمیم گیری شود.

با دستمزد کارگران احساسی و غیر کارشناسی برخورد نکنید

عاشوری تصریح کرد: با دستمزد کارگران نمی شود غیر کارشناسی و احساسی برخورد کرد در همین راستا وقتی به یک واحد کارگاهی که 3هزار نفر کارگر دارد اگر بدون حساب و کتاب دستمزد کارگران افزایش پیدا کند قیمت تمام شده کالا افزایش پیدا کرده و دچار رکود می شود به این معنا که نمی توند کالای خود را بفروشد.لذا همین کارگاه 3 هزار نفر کارگر را تقلیل دهد تا بتواند واحد خود را کنترل کند

وی خاطرنشان کرد: لذا قانون گذار شورای عالی کار را برای تعیین تکلیف حقوق و دستمزد در نظرگرفته است در این شورا نماینده کارگران، کارفرمایان و دولت و بخش خصوصی حضور دارند. بنابراین نمی توان ادعا کنیم که حقوق کارگران کفاف زندگی حداقلی آنها خواهد داد.

ارسال نظرات