حجت الاسلام ریاضت گفت: برخی از مداحان و سخنرانان به جای مطرح کردن امام حسین(ع)، به دنبال مطرح کردن خود هستند؛ این آفت بزرگی است که باید مراقبش بود.
کد خبر: ۸۸۳۸۱۷۳
|
۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۶

حجت الاسلام محمود ریاضت در دوره آموزشی خواهران مداح سازمان بسیج مداحان کشور در اردوگاه فرهنگی تربیتی ولایت قم با موضوع «آفت ها و آسیب های جلسات خانگی» به ایراد سخن پرداخت.

سخنران و مبلغ حوزه علمیه در ابتدای سخنان خود اظهار داشت: در روایتی آمده که بهترین مردم کسانی هستند که یاد اهل بیت(ع) را زنده نگه می دارند و مردم را به سمت ایشان دعوت می کنند؛ بر اساس همین روایات است که جایگاه ذاکر اهل بیت(ع) بسیار رفیع است.

وی با بیان این که شأن امام حسین(ع) در هیأت ها باید حفظ شود، گفت: اگر مجلسی پر مخاطب می شود به مداح و سخنران مربوط نمی شود بلکه نیت و لطف اهل بیت(ع) است؛ اگر شأن اهل بیت(ع) رعایت نشود نخستین کسی که ضربه می خورد، خود مداح و ذاکر است.

کارشناس مسائل مذهبی تأکید کرد: مجلس امام حسین(ع) که آسیب ندارد، سخنران و مداح است که ممکن است مشکلاتی داشته باشد و این که بخواهیم مجالسی با عنوان آسیب شناسی مجالس امام حسین(ع) برگزار کنیم اشتباه است؛ عمده ترین آسیب ها از کسانی است که در شأن این جایگاه نیستند و به این مجالس وارد شده اند.

وی ادامه داد: در گذشته سخنرانان و مداحان اهل بیت(ع) مجتهدان دوره خود بودند و شخصیت هایی مثل مرحوم کمپانی، شیخ جعفر شوشتری و آیت الله مجتهدی تهرانی در آن دوره به سخنرانی و مرثیه سرایی می پرداختند؛ اما متأسفانه امروز حرف خوب بسیار کم شده، چون افرادی که وارد این عرصه شده اند، علم آن را ندارند.

حجت الاسلام ریاضت خاطرنشان کرد: امام راحل می فرمودند که صدا و سیما باید دانشگاه باشد اما الان دانشگاه تبدیل به رستوران شده است؛ فرق این قضیه این است که شما وقتی وارد رستوران می شوید می گویند شما چه میل دارید، اما الان صدا و سیما نظر سنجی می کند که کدام برنامه مخاطب بیشتری دارد و متأسفانه در دانشگاه هم می گویند شما باید این درس ها را بخوانید و حق انتخاب با دانشجو نیست.

وی با انتقاد از این که مجالس روضه همانند صدا و سیما شده است، تصریح کرد: مداح و سخنران مطالبی را انتخاب می کنند که مستمع از آن خوشش بیاید و در مجالس بعدی هم او را دعوت کنند در حالی که شعر و مرثیه باید متناسب با نظر اهل بیت(ع) و برای ایشان باشد.

این استاد حوزه علمیه آفت دیده شدن را مهم ترین آسیب مداحی دانست و اضافه کرد: متأسفانه امروز حتی مذهبی های ما در حرم اهل بیت(ع) اقدام به گرفتن عکس های سلفی می کنند در حالی که به عتبه مقدسه پشت می کنند؛ این کار چیزی جز مطرح شدن نیست حتی اگر نیت بی حرمتی به اهل بیت(ع) نباشد.

وی با اشاره به نزدیک شدن به ایام انتخابات، نسبت به حفظ حرمت مقدسات تاکید و تصریح کرد که در تبلیغات انتخابات باید به گونه ای عمل شود که مقدسات و ارزش ها محفوظ بماند.

کارشناس مسائل مذهبی با بیان این که برخی اهل بیت(ع) را وسیله رسیدن به منافع و شکم خود کرده اند، افزود: در روایتی آمده که دسته ای از شیعیان هستند که از ما و به سوی ما هستند؛ این افراد عالم هستند و می دانند که باید به چه شکلی رفتار کنند و چه مطالبی را عنوان کنند.

وی با ابراز تأسف از این که در مجلس اهل بیت(ع) علم و معرف به مخاطبان منتقل نمی کنیم، گفت: در مجالس به مستمع گفته می شود که هر حاجتی داری بیا در این مراسم گریه کن و حاجتت را بگیر و هر گناهی هم کرده ای بخشیده می شود؛ همین حرف ها سبب شده که امام حسین(ع) و اهل ببت(ع) را فدای خواسته های دنیایی و مادی خود می کنیم.

حجت الاسلام ریاضت ادامه داد: سینه زدن ها و اشک ریختن ها باید مبنا داشته باشد؛ اگر فقط گریه کردن مهم باشد، زمانی هم که حضرت زینب(س) پس از واقعه عاشورا شروع به خطبه خوانی کردند، حتی قاتلان سالار شهیدان هم گریه کردند.

وی در ادامه سخنان خود بیان داشت: نخستین کسی که ایستگاه صلواتی برای امام حسین(ع) برپا و شهر را سیاه پوش کرد، یزید بود؛ پس مهمترین و اصلی ترین آسیب این مجالس، برگزار کنندگان آن هستند که معرفت و علم این مجالس را ندارند.

سخنران و مبلغ حوزه علمیه تأکید کرد: حرف های عالمانه و فهیمانه است که اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) را بین المللی می کند؛ به قطع یقین کربلا در کربلا می ماند اگر حضرت زینب(س) نبود و آن جمله حکیمانه «ما رأیتُ الّا جمیلا» را بیان نمی کردند./

ارسال نظرات