مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان خبر داد

دستیابی ایران به تکنولوژی ساخت سیستم های آنالیز آب بویلرهای نیروگاهی

با ساخت نخستین سیستم های آنالیز آب بویلرهای نیروگاهی توسط متخصصان داخلی، سه شرکت آلمانی و ترکیه ای درخواست مشارکت و همکاری در تولید این محصولات در ایران را ارائه کرده اند.
کد خبر: ۸۸۳۷۳۹۲
|
۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۰

به گزارش خبرگزاری بسیج، یکی از مواردی که در جلوگیری از بروز مشکلات فنی و حتی خطرات احتمالی در بویلرهای نیروگاهی مهم است، بحث ارزیابی و سنجش خلوص آب و بخار بویلرهاست. اهمیت این موضوع تا آنجاست که باید اپراتور در زمان بهره برداری از دیگ بخار و تهیه گزارشهای لازم، به بحث میزان خلوص آب توجه داشته باشد. برای این منظور باید جداولی تهیه شود و در آن خلوص آب تصفیه شده و فشار بخار و فشار سوخت و مقدار موجودی سوخت و ستونی هم برای  توضیحات  لحاظ شود که مدیر مسئول در بخش بهره برداری بتواند حالتهای غیر استاندارد و اضطراری را به موقع کنترل کرده و از خطرات احتمالی جلوگیری کند.

به این منظور، از سیستم های آنالیزی در نیروگاههای کشور استفاده می شود که تا امروز از کشورهایی چون آلمان، ایتالیا، کره جنوبی، هند و آمریکا به صورت مستقیم و غیرمستقیم به کشور وارد می شد اما اخیرا متخصصان داخلی توانستند این سیستم ها را در داخل کشور تولید کنند.

«محمد رفعت پناه» مدیرعامل شرکت یک شرکت دانش بنیان (پیرامون سیستم قشم) در این خصوص گفت: سیستم‌ اندازه‌گیری کیفیت و خلوص بخار با فشار 110 اتمسفر و دمای 550 درجه سانتیگراد در سه مرحله ی آب - بخار - آب برای نخستین بار در ایران بومی سازی و با سرلوحه قراردادن سیاست‎های اقتصاد مقاومتی در منطقه آزاد قشم تولید شده است.

وی افزود: این سیستم‌ آنالیز، نخستین پروژه از 10 پروژه‌ای است که باید در سال 96 ساخته شود که با توجه به بومی ‌سازی و طراحی و ساخت این پروژه ها در کشور و با تکیه بر توان داخلی صورت می گرد و بی‎نیاز شدن از واردات را در پی دارد، با اجرای این 10 پروژه جمعا از خروج 3 میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری می‎شود.

رفعت پناه با اشاره به اشتغال زایی مستقیم برای بیش از 25 نفر نیروی بومی و تحصیلکرده در قشم در طول اجرای این پروژه، گفت: شرکت معظم مپنا در راستای عمل به سیاست‎های اقتصاد مقاومتی یکی از مهم‎ترین پروژه‎های خود را با اعتماد به توانمندی شرکت‎های داخلی به یک شرکت دانش‎بنیان واگذار کرد و ما نیز با نگرش فنی در سطح استاندارد های جهانی و با تکیه بر خلاقیت ایرانی توانستیم بر مشکلات پیچیده این کار غلبه کنیم و به محصول نهایی که مورد تایید کشورهای دیگر نیز قرار گرفته، دست یابیم.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه این سیستم ابتدا از ایتالیا، هند، کره جنوبی و آلمان به صورت مستقیم و یا به واسطه پیمانکار خارجی وارد کشور می‎شد، اذعان داشت: خوشبختانه اکنون با اعتمادی که مدیران محترم شرکت مپنا به نیروهای داخلی کردند و حمایتی که وزارت صنعت از این پروژه داشت، توانستیم برای نخستین بار این سیستم آنالیز را در کشور طراحی کرده و بسازیم.

وی با توجه به اهمیت خودکفایی و تامین نیازها از توانمندی‎ها داخلی گفت: در همین راستا، این محصول علاوه بر تامین نیاز بازار داخل می‎تواند به کشورهای دیگر نیز صادر شود و امیدواریم که تا 6 ماه آینده بتوانیم وارد بازار صادراتی شویم.

رفعت پناه خاطرنشان کرد: خوشبختانه تاکنون و در همین مرحله ی اول تعدادی شرکت آلمانی و ترکیه‎ای از این محصول به نحو چشمگیری استقبال نموده که این می‎تواند به برنامه صادراتی این سیستم جامه عمل بپوشاند. البته با انجام تحقیق و توسعه در طراحی که هم اکنون در جریان است، مراحل دیگر این پروژه‌ها را با کیفیتی بسیار بالاتر ادامه داده و قطعا می‎توانیم به دنبال بازارهای صادراتی دیگر نیز باشیم.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان از اعلام آمادگی سه شرکت آلمانی‎ و ترکیه‎ای برای مشارکت در ساخت این سیستم ها در ایران خبر داد و گفت:‌ ما از صنعتگران داخلی به ویژه نیروگاه‎ها، صنایع پتروشیمی، پالایشگاه‎ها و صاحبان صنایعی که از انواع گوناگون سیستم های آنالیز استفاده می‎کنند خواستاریم تا با اعتماد به محصول داخلی و خرید از داخل، هم به کیفیت بالاتری در محصول دست یابند، هم از خدمات بی‌نظیر و ارزان بهره مند شوند و هم به جلوگیری از خروج ارز از کشور کمک کنند.

وی افزود: در این پروژه یکبار دیگر این تابو که ایرانی‌ها نمی توانند در صنعت مانند خارجی‌ها باشند شکسته شد .

ارسال نظرات
آخرین اخبار