دادگستری بخش مهردشت در پاسخ به شکایت اداره محیط زیست نجف‌آباد مبنی بر تخلف شرکت فولادی کیمیا چدن در خصوص آلایندگی بیش از حد مجاز حکمی جالب توجه صادر کرده و این شرکت فولادی را به کاشت ۱۵۰۰ نهال محکوم کرده است.
کد خبر: ۸۸۳۷۳۶۴
|
۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۲
به گزارش سرویس  بسیج حقوقدانان خبرگزاری بسیج، دادگستری بخش مهردشت در پاسخ به شکایت اداره محیط زیست نجف‌آباد مبنی بر تخلف شرکت فولادی کیمیا چدن در خصوص آلایندگی بیش از حد مجاز حکمی جالب توجه صادر کرده و این شرکت فولادی را به کاشت ۱۵۰۰ نهال محکوم کرده است، جالب‌تر این که خود قاضی صادر کننده حکم در کاشت این نهال‌ها حضور داشت و کمک کرد.

حکمی که به گفته فرهمند رئیس مجتمع قضایی مهردشت، برای نخستین بار در کشور صادر شده اما بسیار مفید بوده و همه طرف‌ها از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند، این تعداد درخت امروز با حضور مسؤولان شهر و شهرک صنعتی علویجه در حاشیه این شهرک غرس شد تا این شرکت فولادی به تعهد خود عمل کرده باشد.

فرهمند در خصوص این حکم متفاوت اظهار داشت: اگر تخلفی در خصوص محیط زیست انجام می‌شود، در مجازات باید از محیط زیست حمایت شود و به جای حبس و جریمه مالی کاری کنیم که محیط زیست هم بهره‌مند شود.

رئیس مجتمع قضایی مهردشت ادامه داد: کارخانه‌های آلاینده را تا جایی که شده مهلت داده‌ایم برای برطرف کردن آلاینده‌هایشان از اقدامات بازدارنده استفاده کنند که این شرکت با فیلترهایی که نصب کرده توانسته آلایندگی‌اش را به مرز مطلوب برساند.

وی تصریح کرد: اما با توجه به شکایتی که انجام شده بود، برای اولین بار رأی را صادر کردیم که شرکت کیمیا چدن ۱۵۰۰ نهال در این شهرک بکارد، نکته قابل توجه این بود که برخلاف معمول کارفرما از این پیشنهاد استقبال کرده و امروز این حکم اجرا می‌شود.

فرهمند در خصوص صدور چنین حکم‌هایی ابراز داشت: بعد از تصویب قانون مجازات اسلامی در سال ۹۲ انقلابی پس از صد سال رخ داد و در ماده ۲۳ آن این اجازه به قضات داده شده از احکام جایگزین و ضمانت‌های اجرایی دیگر بهره بگیرند.

وی افزود: همچنین بخش‌نامه‌ای که اخیر رئیس قوه قضائیه صادر کرده بر این موضوع تأکید می‌کند که قضات حبس زدایی کنند و در حد امکان از صدور احکامی که منتهی به زندان می‌شود خودداری کنند؛ قانون ظرفیتش را دارد و جایگزین‌ها وجود دارند تا قاضی بتواند از صدور حکم کیفری فاصله بگیرد.

رئیس مجتمع قضایی مهردشت در پایان تأکید کرد: منطقه مهردشت هم منابع طبیعی و هوای خوبی دارد و هم پارک ملی حیات‌وحش قمشلو را دارد که از لحاظ تعداد و تنوع گونه‌های جانوری منحصر به فرد است؛ این وظیفه همه ماست که از محیط زیست پیرامونمان حفاظت کنیم.

مجید نورشرق رئیس هیأت مدیره کیمیا چدن در این مراسم با اشاره به شرایط نامساعد تولیدکنندگان و با انتقاد از سیاست‌های دولت عنوان کرد: از سال ۹۳ و زمانی که بر خلاف قانون از کارخانه ما ارزش افزوده گرفته شده با توجه به بالا رفتن قیمت تمام شده رفته رفته کارخانه به شمت تعطیلی کشیده شد و در حال حاضر عملاً فعالیتی نداریم.

وی با بیان این که این شرکت ۴ واحد دارد که یکی از آن‌ها در شهرک صنعتی علویجه است، اظهار داشت: مجموعاً ۳ هزار نفر در این واحدها اشتغال مستقیم و غیرمستقیم داشتند اما در چند ماه اخیر تمامی کارکنان با پرداخت تمامی حق و حقوق، اخراج شدند.

نورشرق با اشاره به آلایندگی این شرکت یادآور شد: برای کاهش آلودگی ایجاد شده و توسط کوره‌های شرکت، فیلترهایی نصب کردیم که بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان هزینه در بر داشته است، این جا باید مطرح کنم که ما هم از محیط زیست انتظاراتی داریم.

وی افزود: طبق قانونی که از سال ۸۳ تصویب شد قرار بود «نیم در هزار» سود کارخانه‌های به صندوق پسماند واریز شود و از آنجا برای اقدامات حمایتی از محیط زیست مصرف شود اما این قانون اجرا نمی‌شود، پول را می‌گیرند اما در خزانه واریز می‌کنند و همه اقداماتی حمایت هم توسط شرکت‌ها باید صورت بگیرد.

رئیس هیأت مدیره کیمیا چدن با اشاره به چالش‌های پیش روی تولید در کشور تصریح کرد: تولیدکننده امروز، همه انرژی‌اش را برای حل بحران‌ها می‌گذارد و توانی برای بهبود اقتصاد کشور ندارد؛ صراحت قانون وجود دارد که ارزش افزوده نگیرند اما در حال حاضر گرفته می‌شود، قول دادند سال آینده این موضوع در مجلس پیگیری شود.
ارسال نظرات