خبرهای داغ:
در دومین روز از سفر اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به شهرستان خوی، جلسه مشترک کمیسیون با فعالان اقتصادی شهرستان خوی و چایپاره در محل فرمانداری خوی برگزار گردید .در این جلسه فعالان اقتصادی به بیان مشکلات و نقطه نظرات خود پرداختند.
کد خبر: ۸۷۶۵۰۱۳
|
۳۰ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۰
محمدرضا پورابراهیمی در این جلسه اظهارداشت: سایه دلار باید از روی اقتصاد ایران برداشته شود و به جای آن می توانیم از معامله چندجانبه استفاده کنیم چرا که تک نرخی بودن ارزنیز یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

وی با بیان اینکه در حوزه سرمایه گذاری بعد از برجام تسهیلاتی انجام شده است افزود: اما این تسهیلات نیز شرایط خاصی دارد، برای پیشرفت اقتصادی مضامین، نوسانات نرخ ارز و تبادلات دلاری باید مدیریت شوند.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه پایانه صادرات فرآورده های نفتی یک نیاز برای منطقه است گفت: این منطقه و استان ظرفیت ایجاد چنین پایانه ای را دارد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در گذشته دیپلمات ها اطلاعات دقیقی از اقتصاد نداشتند عنوان کرد: پیشنهاد اصلاح دیپلماسی اقتصادی داده شده است و پیگیر این موضوع هستیم.

وی با اشاره به هم مرزی آذربایجان غربی با کشور ترکیه گفت: اگر طرف ترک مایل باشند می توانیم هماهنگی کنیم تا پایانه صادرات فرآورده های نفتی در خوی ایجاد شود.

پور ابراهیمی افزود: توجیه فنی طرح باید انجام شود و قطعا این کار ضرورت دارد و اگر توجیه اقتصادی داشته باشد به عنوان یک رویکرد ملی توسط کمیسیون پیگیری خواهد شد.

وی ادامه داد: اصلاحیه قانون بودجه انجام شده است و امیدواریم این نشست گرهی از مشکلات اقتصادی خوی و استان باز کند.

جمال کسیانی رئیس خانه معادن آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه آذربایجان غربی نیازمند نگاه و توجه ویژه است اظهارداشت: با وجود شرایط استراتژیکی این استان می‌تواند جایگاه بهتری نسبت به امروز داشته باشد.

وی با بیان اینکه آذربایجان غربی جزو ۵ استان برتر به لحاظ وجود معادن در کشور به شمار می رود افزود: اگر بخواهیم کشور و استان از تک محصولی نجات باید باید به معادن اهمیت ویژه ای داده شود.

کسیانی از مواد معدنی به عنوان ظرفیت عظیمی در راستای توسعه اقتصادی نام برد و گفت: در استان ۴۷۳ معدن وجود دارد که تنها یک معدن متعلق به بخش دولتی است.

رئیس خانه معادن آذربایجان غربی با انتقاد از بی توجهی و نبود سرمایه گذاری منسجم در بخش معادن استان افزود: متاسفانه در بخش معدن سرمایه گذاری کمتری شده است، در سال ۹۳ در استان ۳۴ معدن سنگ دارای پروانه استخراج بوده و در سال ۹۴ نیز این تعداد ۲۱ شده است و از نظر تعداد کاهش پیدا کرده است.

کسیانی ادامه داد: این در حالی است که از نظر میزان استخراج واقعی معادن در استان ۶۱ درصد کاهش داشته است و از این میزان اخراج ۶ درصد در استان فرآوری می شود و ۹۴ درصد به خارج استان می رود.

وی اضافه کرد: برابر قانون معادن باید ۱۵ درصد حقوق دولتی باید به روستاهایی برگردد که معادن در آن وجود دارند و مردم مناطق روستایی آثار آن را لمس کنند در حالی که طی شش ماهه سال ۹۵ این تخصیص تنها ۳.۱۵ درصد بوده است.

رئیس خانه معادن آذربایجان غربی تاکید کرد:آیین نامه های مقابله با تولید باید بررسی شود می توان با ایجاد پنجره واحد این مشکلات را مرتفع کرد.

ارسال نظرات