دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «مقاومت» اظهار امیدواری کرد که این جشنواره پاتوق فیلمسازان ضدسلطه شود.
کد خبر: ۸۷۵۱۵۵۶
|
۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۲
به گزارش سرویس بنیاد فرهنگی روایت خبرگزاری بسیج ، نشست خبری چهاردهمین جشنواره فیلم مقاومت در مجتمع فرهنگی هنری اسوه برگزار شد. در ابتدای این نشست خبری یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره در سخنانی گفت: نشست خبری امروز در دو بخش طراحی شده است. بخش نخست شامل رونمایی از پوسترهای بخش‌های مختلف جشنواره و بخش دوم صحبت‌های محمد خزاعی دبیر این دوره از جشنواره است.

در بخش نخست این نشست خبری با حضور معصومه اسدی همسر شهید سیدحمید طباطبایی مهر و محمد خزاعی دبیر جشنواره و سردار جباری پوسترهای بخش‌های مختلف این دوره از جشنواره رونمایی شد. پوسترهایی که در این بخش رونمایی شد شامل 13 پوستر بود که این پوسترهای برای بخش‌های اصلی جشنواره،‌ جلوه‌گاه نور، بخش عماد مغنیه و بخش‌های نکوداشت و بزرگداشت درنظر گرفته شده برای این جشنواره بود.

در این بخش پوستر نکوداشت شهید رکن‌آبادی، از شهدای فاجعه منا و سفیر سابق ایران در لبنان،‌ پوستر بزرگداشت عزیزالله حمیدنژاد و پوسترهای نکوداشت فریدون کشن فلاح، فرج‌الله سلحشور و شهید سیاح طاهری رونمایی شد.

سردار جواد جباری مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت و عضو شورای سیاست‌گذاری متولی برگزاری جشنواره مقاومت در بخش نخست نشست خبری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت و پس از رونمایی از پوسترهای این دوره از جشنواره در سخنانی گفت: ایام با برکت دهه ولایت و عید سعید غدیر خم را تبریک می‌گویم و جشنواره فیلم مقاومت این رویداد ارزشمند را متعلق به رزمندگان، شهدا، جانبازان و خانواده آنها می‌دانم.

وی افزود: امیدواریم با استفاده از ظرفیت‌های موجود در قالب این جشنواره اتفاق مهمی که همان برگزاری این دوره از جشنواره فیلم مقاومت است به شیوه مطلوبی انعطاف داده شود. زیرا برگزاری جشنواره‌ها عموماً در جمع‌های محدودی اتفاق می‌افتد اما آنچه این اتفاق بزرگ را به اطلاع علاقه‌مندان می‌رساند فعالیت رسانه‌ها می‌باشد.

جباری ادامه داد: جشنواره مقاومت در پی انعکاس رشادت‌ها و مقاومت‌های کسانی است که سالیان سال پس از انقلاب اسلامی در مقابل استکبار ایستادگی کرده‌اند و اگر امروز ایران و ایرانیان در منطقه و جهان ساحل امنی می‌باشد نظأت گرفته از حضور رشید مردانی است که رکاب ایستادند و این اتفاق بزرگ را رقم زدند.

عضو شورای سیاست‌گذاری این جشنواره خاطرنشان کرد: روزی که در دوران دفاع مقدس در شرایط حساس جنگی قرار داشتیم، حضرت امام خمینی (ره) فرمایشاتی ایراد فرمودند و بر آن اشاره کردند ما انقلاب اسلامی خود را در جنگ صادر کردیم. .

وی در بخش دیگری از سخنان خود فرمودند: ما در جنگ پرده از چهره جهان‌خواران کنار زدیم و ما به این نتیجه رسیدیم که باید روی پای خود بایستیم. زیرا ما در این جنگ ابهت 2 ابرقدرت را شکستیم و به مردم جهان نشان دادیم که بر علیه استکبار می‌توان سالیان فراوان مقاومت کرد.

حضرت امام خمینی در بخش دیگری سخنان خود افزودند: جنگ ما بیداری پاکستان، هند و همچنین آزادی فلسطین را به دنبال خواهد داشت.

سردار جباری تصریح کرد: خوشبختانه امروز پس از سالیان فراوان از پایان جنگ این اتفاقات که امام (ره) به آن اشاره کردند در حال رخ دادن است. در عراق، لبنان، سوریه و فلسطین بسیج مردمی راه‌اندازی شده و اتفاقاتی در حال رخ دادن است که ناشی از همین بسیج مردمی است.

وی در پایان گفت: جهت‌گیری و تلاش ما برای برگزاری این جشنواره تلاش برای هویت اسلامی، اشاعه نقش انقلاب و دفاع مقدس در احیای هویت ایرانی، تبیین نقش مسلمانان برای مبارزه با اسلام هراسی و ایران هراسی، تبیین نقش اقتصاد مقاومتی در شکستن تحریم‌های اقتصادی، تبیین اندیشه‌های امام و رهبری، تبیین نقش جانبازان و خانواده‌های آنها در بحث گسترش فرهنگ دفاع مقدس می‌باشد.

محمد خزاعی دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم مقاومت در بخش دوم این نشست خبری در سخنانی گفت: ما برای برگزاری هرچه بهتر بخش بین‌الملل این جشنواره به کشورهای مختلف منطقه از جمله عراق، لبنان و افغانستان پیشنهاد دادیم تا جشنواره‌های فرهنگی با موضوع مقاومت برگزار کنیم. براین اساس امیدواریم در سالهای آینده شاهد شکل‌گیری و برگزاری جشنواره‌های فرهنگی با موضوع مقاومت در نقاط مختلف دنیا باشیم.

وی افزود: این دوره از جشنواره فیلم مقاومت متفاوت‌تر از دوره‌های دیگر برگزار می‌شود. بر این اساس باید عنوان کنم که تعداد 2900 اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است که از این میان 1717 اثر از 104 کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. از 294 اثر ایرانی و خارجی که در روزهای جشنواره نمایش داده خواهد شد 61 اثر خارجی و مابقی آثار ایرانی می‌باشند. اگر بخواهیم آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره را تفکیک کنیم باید 27 اثر پویانمایی، 14 اثر سینمایی، 12 اثر مجموعه‌های تلویزیونی، 20 اثر فیلم سینمایی، 5 انیمیشن، 33 فیلم کوتاه، 55 مستند، 25 نماهنگ، 20 فیلم کوتاه، 22 اثر در بخش جلوه‌گاه نور می‌باشند، اینها آثار ایرانی حاضر در جشنواره مقاومت است.

خزاعی ادامه داد: در بخش بین‌الملل نیز 11 فیلم سینمایی، 22 پویانمایی و 28 مستند نمایش داده خواهد شد.

دبیر جشنواره فیلم مقاومت خاطرنشان کرد: در بخش جلوه‌گاه نور که یکی از بخش‌های مهم و اصلی این جشنواره است فراخوانی برای تهیه و تولید فیلم با موضوع پدر و مادر شهدا داده‌ایم که حاصل آن ارسال 200 اثر از سراسر کشور به دبیرخانه این جشنواره بود. براین اساس جوایز نفیسی‌ را هم برای برگزیدگان این بخش اختصاص خواهیم داد.

خزاعی اضافه کرد: در بخش بین‌الملل جشنواره فیلم مقاومت 32 کشور حضور دارند که در مجموع 74 میهمان خارجی در این جشنواره حضور خواهند داشت که این میهمان‌ها از کشورهای فلسطین، سوریه، لبنان، عراق، کنیا، لهستان، دانمارک، ایرلند، کره جنوبی، ایتالیا، فرانسه، انگلستان و آمریکا هستند.

محمد خزاعی تصریح کرد: در این دوره از جشنواره فیلم مقاومت 11 فیلم با موضوع صهیونیست، 4 فیلم پیرامون جنایت عربستان، 20 فیلم با موضوع تهاجم و جنگ، 19 فیلم با موضوع فلسطین، 10 فیلم با موضوع داعش، 11 فیلم با موضوع جنایت آمریکا، 6 فیلم با موضوع اسلام هراسی، 2 فیلم با موضوع یمن و جنگ این کشور و 2 فیلم با موضوع چهره‌های مقاومت اکران می‌شود.

خزاعی ادامه داد: ما در قالب برگزاری این جشنواره، برگزاری نشست‌های تخصصی و موضوعی در موضوعاتی چون اسلام هراسی و صهیونیسم را خواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: پیرامون انعکاس اخبار و رویدادهای این جشنواره باید به این مطلب اشاره کنم که بالغ بر 250 خبر در رسانه‌های مختلف منطقه پیرامون برگزاری جشنواره فیلم مقاومت کار شده است که تمامی این اخبار در سایت جشنواره قرار گرفته است. ما امسال در حوزه بین‌الملل جشنواره جهش و پیشرفت خوبی داشتیم که این موضوع از اخباری که در رسانه‌های منطقه کار شده کاملاً مشخص است. نکته دیگر اینکه از تعداد 70 فیلمساز خارجی که در روزهای جشنواره وارد کشور می‌شوند 30 نفر از آنها را در دوره‌های فشرده شرکت خواهیم داد که این فیلمسازان از کشورهای فلسطین، عراق، سوریه، لبنان و افغانستان هستند.

وی یادآور شد: لبنان با 21 فیلمساز، عراق با 13، آمریکا با 5، فلسطین با 3، سوریه با 7 و اتریش، ایتالیا، استرالیا، برزیل، بنگلادش، ترکیه، مصر، ایرلند و کره جنوبی هرکدام با یک فیلم‌ساز در این جشنواره حضور خواهند داشت.

دبیر این جشنواره یادآور شد: مراسم افتتاحیه چهاردهمین جشنواره فیلم مقاومت 3 مهرماه در تالار اندیشه حوزه هنری و مراسم اختتامیه 9 مهرماه در برج میلاد برگزار می‌شود.  در روزهای برگزاری این جشنواره 6 سخنرانی با موضوع محوری فرهنگ مقاومت در نظر گرفته شده که سخنرانان شامل عزت‌الله ضرغامی، سعید جلیلی، صفار هرندی، حجت‌الاسلام پناهیان و رحیم‌پور ازغدی هستند. همچنین در روزهای برگزاری این جشنواره 8 عنوان کتاب رونمایی خواهد شد که این کتاب‌ها نیز با موضوعات قدرت لابی صهیونیست در ایتالیا، اورشلیم جدید، صهیونیسم سرگردان و جنایات جنگی می‌باشد.

خزاعی ادامه داد: در غالب برگزاری چهاردهمین جشنواره فیلم مقاومت مراسم نکوداشت فرج‌الله سلحشور، شهید رکن‌آبادی سفیر سابق ایران در لبنان، فرید کشن فلاح و سید سیاح طاهری برگزار می‌گردد. همچنین در حال برگزاری این جشنواره بزرگداشت‌هایی برای نادر طالب‌زاده، جعفر دهقان، محمدرضا شرف‌الدین، عزیزالله حمیدنژاد، اصغر بختیاری برگزار می‌شود.

دبیر این جشنواره تصریح کرد: در غالب برگزاری این جشنواره نشست‌های انتقال تجربه نیز در نظر گرفته شده که در این نشست‌ها ابراهیم حاتمی‌کیا، پرویز پرستویی، مریلا زارعی، احمدرضا درویش، ابوالقاسم طالبی و مسعود ده‌نمکی نشست را اداره می‌کنند.

وی افزود: در غالب برگزاری این جشنواره کارگاه‌های آموزشی نیز در نظر گرفته شده که 50 فیلمساز خوب از سراسر کشور و 30 فیلمساز از خارج کشور در این کارگاه‌های آموزشی حضور خواهند داشت. همچنین علاوه بر کارگاه‌های آموزشی کلاس‌های آموزش استراتژیک نیز برگزار خواهیم کرد تا فیلمسازان خوب کشور با محورهای مقاومت و تحولات منطقه‌ای بیش از پیش آشنا شوند.

خزاعی یادآور شد: در این دوره از جشنواره فیلم مقاومت جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور به بهترین مجموعه تلویزیونی با عنوان انقلاب اسلامی اهداء می‌شود. این جایزه در مراسم افتتاحیه رونمایی خواهد شد.

خزاعی تصریح کرد: در دوره قبل جشنواره معرفی چهره مقاومت سال 2014 میلادی را داشتیم که در آن زمان سید حسن نصرالله به این عنوان انتخاب شد و امسال نیز در سال 2016 چهره مقاومت عبدالملک حوثی به نمایندگی از مقاومت مردم یمن داده می‌شود.

خزاعی ادامه داد: در بخش داوری جشنواره فیلم مقاومت چهره‌های سرشناس و شاخصی حضور دارند که کار داوری را انجام خواهند داد. همچنین خانواده شهدا متشکل از پدر شهید احمدی روشن، حسین عامریان، پروین سمیعی، حجت‌الاسلام ولی‌الله علی گودرزی، فاطمه سادات خوئی، کیوان پور محمد تقی، مرتضی امامی کوشا کار داوری آثار را در نظر گرفته و یک اثر را به عنوان بهترین فیلم انتخاب می‌کنند. همچنین یک بخشی هم به نام نگاه مردم داریم که به این بخش نیز بهترین اثر از نگاه مردم در نظرسنجی انتخاب و مشخص می‌شود. همچنین در روزهای جشنواره فیلم‌هایی که به نمایش در خواهد آمد در پردیس سینمایی ملت خواهد بود که این فیلمها توسط مجید شاه حسینی، نادر طالب‌زاده، حسن عباسی و محمد تقی فهیم مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت. همچنین نمایشگاه عکس و پوستر مقاومت در چند ایستگاه مترو برگزار خواهد شد که آدرس دقیق و اطلاعات کامل آن به زودی اعلام می‌شود.

خزاعی در پایان گفت: ما در غالب برگزاری این جشنواره برنامه اکران‌های مردمی را نیز با کمک جشنواره عمار و بسیج دانشجویی و بسیج طلاب کمک گرفته‌ایم که در 3 هزار نقطه کشور فیلمهای این جشنواره اکران خواهد شد. همچنین در 150 دانشگاه کشور نیز نمایش فیلمهای جشنواره را خواهیم داشت. در ضمن برای حوزه‌های علمیه هم برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا فیلم‌ها را نمایش دهیم. همچنین تا امروز در خارج از کشور 47 هفته فیلم برگزار کردیم که امسال نیز در غزه و لبنان قطعی شده و در بوسنی و هرز گویین نیز در حال برنامه ریزی هستیم تا برگزار شود. مکان‌های نمایش فیلمها پردیس سینمایی ملت و سینمای فلسطین می‌باشد.

ارسال نظرات