افزایش محصولات کشاورزی با همراهی مهندسان و نخبگان بسیجی

نزدیک به دو سال است که طرح «همگام با کشاورز» آغاز شده است ، حضور مهندسان ونخبگان بسیجی استان کرمان در کنار کشاورزان و حضور لحضه به لحظه آنان سبب شده است که این طرح با تلاش کشاورزان و مهندسان همراه آنان نه تنها افزایش مح ...
کد خبر: ۸۷۳۹۱۲۴
|
۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۱
به گزارش خبرگزاری بسیج در کرمان، 

سردار  محمد رضا نقدی در سفر دو روزه ای که به کرمان داشت ، به فعالیت بسیج همگام با کشاورز و ارتقای سطح علمی کشاورزان اشاره کرد و گفت  : امروز در رفسنجان متوسط برداشت پسته در هر هکتار ۵۰۰ کیلو گرم است  در حالیکه کشاورز  نمونه این شهرستان ۱۰ تن برداشت می کند یعنی ۲۰ برابر متوسط ، علت این افزایش اطلاعات علمی  کشاورز نمونه  این منطقه است که سبب افزایش  رشد تولید شده لذا دیگر کشاورزان به علت عدم اطلاعات کافی از این کشاورز عقب تر هستند .
وی بیان داشت  : بسیج توان بحث علمی کردن کشاورزان نمونه ،  انتقال تجارب و توانمندیهای انان  به بقیه کشاورزان را دارد که  کتابهایش تدوین گردیده و مهندسین علیم بسیجی کشاورزی ،به روستاها وارد می شوند و این مسائل را با کشاورزان درمیان می گذارند .
سردار نقدی به ایجاد تحولی عظیم در حوزه  کشاورزی اشاره کرد و گفت : جلساتی  با فرمانداری ، شورای اداری و اصناف و دست اندرکاران اقتصادی شهرستان رفسنجان مبتنی بر ایجاد یک صنایع زنجیره ای از صنعت تولیدی کوچک و خانگی  انجام شده است تا طرح همگام با کشاورز در این شهرستان به صورت فرار بسط داده شود .

9 (2)

سردار نقدی به طرح همگام با کشاورز اشاره کرد طرحی که نزدیک به سه سال پیش سازه های اولیه آن طراحی شد و در سال ۹۳ عملیات اجرایی ان به طور رسمی از استان سمنان کلید خورد ، دکتر محمد رضا جهانسوز رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی از اجرایی شدن این طرح در همان مقطع زمانی خبر داده بود.

آغاز طرح ملی بسیج همگام با کشاورز از استان سمنان

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به آغاز طرح بزرگ "بسیج همگام با کشاورز” در کشور از استان سمنان اظهار کرد: استان سمنان که این طرح را به صورت جدی پیگیری کرده و اقدامات ویژه و مناسبی در این باره انجام داده است به عنوان نخستین استان کشور شاهد اجرای این طرح است.

جهانسوز بیان کرد: از امروز شاهد عملیات اجرایی طرح همگام با کشاورز  که در دو شهرستان این استان که دارای ۳۰ پایگاه روستائی است،خواهیم بود .
وی در تشریح عملیات اجرائی این طرح گفت: این طرح شامل عملیاتی است که به صورت مستقیم در ارتقای عملکرد تولید گندم موثر است.

وی با بیان اینکه استان سمنان به‌عنوان نخستین استان شاهد اجرای این طرح بزرگ است افزود: با توجه به توان مردمی بسیج، این طرح در دو شهرستان استان سمنان از امروز (۹۳/۰۱/۲۰)کلید می خورد و امیدواریم تا در سایر مناطق این استان نیز طرح کلید بخورد و اجرا شود.

درست همزمان با اجرای طرح همگام با کشاورز در سمنان استان کرمان عقب ننشست و اولین جلسات و کارگروههای تخصصی خود را با اجرایی شدن این طرح در کرمان آغاز کرد و به صورت تخصصی پیگیر این موضوع شدلذا  استارت این پیگیری  از نشست تخصصی دکتر جهانسوز رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و جعفری استاد دانشگاه و مجری اجرای این طرح در کرمان با اصحاب خبری مجتمع رسانه ای کویر کرمان آغاز شد.

photo_2015-10-17_11-11-44

امنیت غذایی پایه های حرکت یک کشور است

جهانسوز در نشست خبری  بگفت: مسئله امنیت غذایی و خودکفایی دو مسئله اصلی کشور می باشد، امنیت غذایی از بُعد اینکه پایه حرکت های یک کشور است فراتر از امنیت ملی می باشد.

وی ادامه داد: امام (ره) می فرمایند که خدمت به کشاورزی خدمت به اسلام است یا رهبر معظم انقلاب شریان اصلی کشور در بخش کشاورزی می دانند همه این ها نشان می دهد که ما باید توجه خاصی را به این بخش داشته باشیم.

معاون اسبق وزیر کشاورزی اظهار داشت: ما از نظر منابع آبی اگر درست و علمی مصرف کنیم مشکل خیلی عمده ای نخواهیم داشت و اگر هزینه بخش واردات را در بخش کشاورزی تزریق می کردیم  مشکلات ما در این حوزه حل خواهد شد.

عدم تزریق به موقع منابع مالی به بخش کشاورزی موجب افزایش واردات شده است

وی تشریح کرد: اگر ما به بخش کشاورزی درست و به موقع منابع مالی تزریق می کردیم  امروز مشکلی نداشتیم اما وضعیت امروز ما نشان می دهد که بر روی مطالبات رهبری در بخش کشاورزی کاری انجام نداده ایم و زمانی که اهمیت ندادیم، مجبوریم بیشتر محصولات کشاورزی را وارد می کنیم.

این استاد دانشگاه اعلام کرد: صنایع و خدمات می تواند در یک کشور بخوابد ولی به غذای مردم نمیشود بی توجهی کرد.

جهانسوز بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار با هیئت دولت  آقای حجتی را به عنوان مخاطب قرار می دهد و از ایشان کار را می خواهند .

نباید به تشکل هایی که به شعار ما نمی توانیم دامن می زنند اهمیت دهیم/  افراد شعار ما نمی توانیم خود را پشت بحران آب پنهان نکنند

وی ابراز داشت: دولت ها برای ما فرق ندارند مهم این است که ما نباید به افراد و تشکل هایی که به شعار ما نمیتوانیم دامن میزنند اهمیت بدهیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به برخی صحبت ها مبنی بر تعطیلی کشاورزی به دلیل کمبود آب گفت: در سال ۸۴ در خصوص بحران آب گوشزد کرده و بسیار قوی و خصوص مسائل کشت شروع به فعالیت کردیم، ما با بحران آب مواجهیم ولی بحران مدیریت آب را بیشتر از آن داریم .

وی خاطر نشان کرد: افرادی که شعار ما نمیتوانیم سر می دهند خودشان را پشت سر آب قایم می کنند و یا میگویند ما مشکلات را حل میکنیم ولی در عمل کاری صورت نمی گیرد.

دولت باید به به خودکفایی در بخش کشاورزی نگاه ویژه تری داشته باشد

جهانسوز عنوان کرد: دولت باید بیش از پیش به گره ها، دسته ها و تشکل هایی که دنبال خودکفا کردن کشور هستند توجه داشته و  جدی تر به بخش کشاورزی نگاه کنند.

این معاون اسبق وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی بسیار مظلوم است، بیان کرد: بودجه ها اصلا کافی نمی باشد اما تا زمانی که روحیه جهادی در وزارت خانه تحقق کامل پیدا نکند قطعا هر گونه هزینه ای که تزریق شود کار به جایی نمیرسد.

عدم وجود راهبرد در بخش کشاورزی مهم ترین چالش در این حوزه است/سیاست بازی فرصت های کارشناسی را از بخش کشاورزی می گیرد

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین مشکلات این است که راهبرد در زمینه کشاورزی نداریم، ادامه داد: یکی از چالش های اصلی که همیشه مطرح شده این است که حمایت از اجرای طرح های زیر بنایی در بخش کشاورزی باید راهبرد داشته باشد.

جهانسوز تاکید کرد: نباید با تغییر دولت ها کشاورزی افت کند ولی دیده می شود که حتی در تغییر دولت نهم به دهم افت در بخش کشاورزی را داشتیم.

این معاون اسبق وزیر بیان کرد: باید امنیت غذایی را از سیاست بازی دور نگه داریم ، چرا که وقتی سیاست بازی رخ دهد ما فرصت های کارشناسی و علمی در این بخش را از دست می دهیم.

وی تشریح کرد: این یعنی هر کسی که مسئولیت دارد باید دیدگاه راهبردی را مد نظر قرار دهد، همانطور که در برخی از کشورها دولت و وزیر که تغییر می کند اصلا کار به قسمت های اجرایی ندارد، و وزیر شخصیت سیاسی است و حتی فرد متخصصی هم نیست.

جهانسوز تاکید کرد: مگر ما چقدر منابع داریم که مدام با تعویض دولت ها به هدر بدهیم،  از سال ۸۳ خود کفایی ما در زمینه گندم آغاز شد و در سال ۸۶ ما ۵۰۰ هزار تن صادرات داشتیم و در آن زمان همه جور کشاورز مورد حمایت بود و در دولت نهم به اوج خود رسید و در سال ۸۷ که خشکسالی اتفاق افتاد با این وجود تولید وجود داشت و در سال بعد نیز ۲ برابر شد.

وی عنوان کرد: این نشان میدهد که خودکفایی وقتی اتفاق می افتد که توأم با مدیریت باشد.

این استاد دانشگاه ابراز داشت: مگر می شود بدون یارانه چرخ بخش کشاورزی را چرخاند؟ اما باید پول و یارانه هدفمند وارد بخش کشاورزی شود که ضد تولید نباشد چرا که یارانه اگر با دقت نیاید عامل فساد و رکود می باشد .

وی بیان کرد: توان تحقیقات ما بالاست ولی باید ساماندهی شود و در استراتژی قرار بگیرد و دولت ، مجلس و نظام باید بحث کشاورزی را در رأس قرار دهند .

photo_2015-10-17_11-13-32

جعفری مجری طرح همگام با کشاورز در این نشست ، در خصوص این طرح گفت: از پایان سال ۹۲ تفاهم نامه ای بین سازمان بسیج مهندسین  کشاورزی و سازمان ترویج و تحقیقات جهاد کشاورزی منعقد شد که براساس آن ما راهنمای کاشت، داشت و برداشت هر محصول را که نیاز داشتیم را به چاپ رساندیم .

وی ادامه داد: اما این طرح به این صورت است که ۴۳۰۲ شبکه روستایی در این طرح دخیل بوده و دارای شناسنامه می باشند به این معنی که مشخص شده ، این پایگاه کجاست؛ نامش چیست؛چه محصولات غالبی را دارد و مهندسین کشاورزی که عضو آن می باشند چه کسانی هستند و چه تعداد کلاس اموزشی داخل این پایگاه برگزار شده است.

عملی کردن مدیریت مزرعه فاصله عملکردی بین کشاورزان را به حد مطلوب می رساند

مجری طرح همگام با کشاورز در خصوص اهداف این طرح اظهار داشت: یکی از مشکلاتی  اساسی که در کشور ما وجود دارد  وجود فاصله عملکردی بین کشاورزان نمونه و معمولی است یعنی عملکرد کشاورزان خبره ۲ تا ۱۸ برابر دیگر کشاورزان می باشد.

وی ادامه داد: با حضور مهندسین بسیجی کشاورزی طرح همگام با کشاورز نوشته شده است و با علمی کردن مدیریت مزرعه کشاورزان را به دانش روز مسلح می کنیم تا بتوانیم آن فاصله عملکردی را  کم کنیم و به حد مطلوب برسیم .

جعفری بیان کرد:  در این طرح هم تجربه و هم علم منتقل می شود و در ابتدا نگاه ما انسان محور است یعنی حل مشکلات با حضور خود کشاورزان صورت می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته از جمله دستاوردهایی که از ارائه این طرح داشته ایم این بود که در گیلان برنج گیلانه تولید شد یا در سمنان نیز در بحث تنظیم کمباین ها صورت گرفت و درصد قابل توجهی در بحث ریزش غلات و افزایش بهره وری موفق بودیم.

لذا بعد از گذشت ۲ سال از آغاز طرح همگام با کشاورز اکنون این طرح که به صورت آزمایشی از یک سال گذشته در کرمان آغاز شده بود وثمرات بسیار بالایی را برای استان کرمان رقم زد و سبب شد تا در ایران کشاورزان به خود کفایی گندم این محصول استراتژیک برسند لذا دکتر محمد رضا جهانسوز  که در تیم  همراهی سردار نقدی به کرمان  سفر کرده بود ، در خصوص رشد طرح همگام با کشاورز توضیحاتی تکمیلی را بیان کرد .

هزار پایگاه برای اجرای طرح بسیج همگام با کشاورز برنامه ریزی شد

محمدرضا جهانسوز روز پنجشنبه گذشته در نشست با مهندسان و کشاورزان خبره بخش کشاورزی جنوب کرمان گفت : با توجه به حجم بالای واردات مواد غذایی و محصولات کشاورزی و مشکلات به وجود آمده در این زمینه سازمان بسیج در راستای طرح های ویژه خود و مسائل مربوط به اقتصاد مقاومتی اقدام به طراحی طرح ویژه ملی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی کرده است لذا در این طرح از توان مهندسان بسیجی، اساتید بسیجی و دانشجویان بسیجی در جهت ارتقا و پایداری تولید محصولات کشاورزی در کشور استفاده می شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون در کشور بیش از ۳۰ هزار مهندس بسیجی کشاورزی وجود دارد تصریح کرد: با بهره گیری از توانمندی این افراد و تشکیل کانون های ویژه، هم در زمینه ارتقای مسائل فرهنگی و هم در زمینه های اقتصادی و بخش بسیار اصلی و اساسی اقتصاد کشور که همان کشاورزی است، فعالیت می شود.
رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی گفت: در این زمینه طرح خاصی به نام علمی سازی کشاورزی برنامه ریزی شده که خاستگاه این طرح پایگاه های بسیج روستایی است.
وی بیان کرد: با استفاده از توانمندی مهندسان بسیجی کشور در این پایگاه ها مبادرت به برقراری جلسات آموزشی و ترویجی می کنیم.
جهانسوز با اشاره به امضای تفاهم نامه این سازمان با وزارت جهاد کشاورزی  ضمن ابراز امیدواری گفت : با حمایت های لازم از سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی کشور از نظر ساختاری، علمی، آموزشی و ترویجی و با استفاده از کشاورزان خبره و نمونه و شبکه هایی که در بخش کشاورزی وجود دارد، گام اساسی در ارتباط با ارتقای عملکرد در بخش کشاورزی برداشته شود.
وی از اجرایی شدن برنامه های طرح بسیج همگام با کشاورز در بیش از ۳ هزار پایگاه بسیج روستایی کشور خبر داد و گفت: مهندسان کشاورز در مزارع و باغ ها کشاورزان را در زمینه های مختلف آموزش و مشاوره می دهند تا از ضررها و شکست های پس از فصل برداشت جلوگیری شود.

جهانسوز  تامین امنیت غذایی جامعه را اصل اساس و پایه کشور دانست که برای حل مشکل وابستگی به مواد غذایی و حرکت به سوی خودکفایی و امنیت غذایی باید برنامه‌ریزی درستی داشت ، گفت  : این طرح در راستای سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی در جهت شروع حرکت بنیادین کمک به عرصه سازندگی، محرومیت‌زدایی و مشاوره و ارتقاء منزلت اجتماعی و افزایش دانش و توانمندی‌های فعالان کشاورزی است.

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به اینکه ضرورت و اهمیت این طرح در جهت تامین مواد غذایی از ارکان استقلال کشور است خاطرنشان ساخت : ارتقاء بهره‌وری و افزایش میزان تولید در واحد سطح، افزایش دانش و بکار بستن روش‌های علمی محصول، استفاده از دانش بومی و محلی و بهره‌گیری از تجربیات کشاورزان خبره و پیشرو و ایجاد ارتباط موثر بین خواسته‌های مردم و نیازهای آنان با برنامه‌ریزان از مهم‌ترین مزایای طرح بسیج همگام با کشاورز است.
دکتر جهانسوز  افزود : جمع‌آوری اطلاعات و شناخت مساله و ارائه پیشنهاد برای راه‌حل آن، توسعه انتقال تجربه و یافته‌های تحقیقاتی در جهت افزایش تولید، ایجاد همدلی بین مردم و توانایی انجام کار و ایجاد توانایی در مردم از دیگر مزایای این طرح است لذا تهیه تقویم زراعی برای کشت‌های پاییزه گندم، جو و کلزا، تهیه شناسنامه زراعی، تقویم زراعی، ایجاد کارگروه‌های علمی کشاورزی، وجود کتابخانه‌های علمی، راه‌اندازی شباب روستا با شبکه مشورتی و ایجاد شبکه تجارت را از مهم‌ترین اقدامات سازمان بسیج مهندسین کشاورزی خواهد بود.
وی با بیان اینکه کشور ما در سال گذشته ۱۲ میلیارد دلار معادل ۳۷ هزار میلیارد تومان واردات داشته اظهار داشت: کشوری که این میزان واردات دارد اگر سال‌های گذشته این مبلغ صرف زیر بناهای کشاورزی و توسعه این بخش می‌شد قطعا اکنون این میزان واردات نداشتیم لذا با برنامه‌ریزی مناسب و بکارگیری روش‌های نوین کشاورزی می‌توان در راستای رشد و شکوفایی این بخش گام‌های اساسی‌تری برداشت.

عابدین عسکر پور رئیس سازمان بسیج کشاورزی استان کرمان نیز از اثرات اجرای طرح همگام با کشاورز توضیحاتی اقناع کننده داشت که نشان از موفقیت ۵۰ درصدی این طرح در کرمان بود .

IMG_3270(1)

رشد ۵۰ درصد محصول استراتژیک گندم در کرمان / طرح همگام با کشاورز ؛موفقترین برنامه بسیج مهندسین کشاورزی /بزرگترین مشکل کشاورزان تولید نسیت بلکه فروش محصول است

عابدین عسکر پور مسئول بسیج مهندسی کشاورزی استان  کرمان نیز ضمن ابراز خرسندی از خودکفایی ایران در بخش یک محصول استراتژیکی مانند گندم،  گفت : تلاش کشاورزان نخبگان ومربیان بسیج کشاورزی در افزایش محصولات کشاورزی بسیار موثر و پررنگ بوده است لذا این خود کفایی نشان اعتماد کشاورزان به مربیان ورشد محصولات ارگانیک براساس نظریات مربیا ن طرح همگام با کشاورز بوده است .

وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص تامین امنیت غذایی گفت : بزرگترین دغدغه امام امت بحث اقتصاد مقاومتی است که شامل استفاده همه جانبه از ظرفیت های داخلی وفعال کردن ظرفیت هایی که مورد غفلت مسئولان قرار گرفته است لذا یکی از ظرفیت هایی که می تواند کمک بزرگی به اقتصاد مقاومتی کند "کشاورزی”  است .

عسکر پور در توضیح طرح همگام با کشاورز ،  گفت :کشاورزی سالم سبب می شود که امنیت غذایی کشور را تامین کند یعنی اگر محصول یک کشاورز در یک کشور دچا رمشکل شود غذا وامنیت جانی مردم ان کشور به مخاطره خواهد افتاد و دغدغه هر انسانی در درجه اول تامین خوراک وغذاست لذا بسیج مهندسین کشاورزی در راستای همین دغدغه مقام معظم رهبری حرکتی روبه جلو را آغاز نموده است  .

SAMSUNG CAMERA PICTURES

وی ادامه داد : آغاز حرکت طرح  تامین امنیت غذایی سبب شد تا سازمان بسیج کشاورزی از دل سازمان بسیج مهندسین کشور جدا ومبدل به یک قشر جدید شد ، از سال ۱۳۹۱ سازمان بسیج کشاورزی به طور مستقل آغاز به کا رنمود لذا برای  رشد اهداف از پیش تعیین شده طرح ملی بسیج همگام با کشاورز را به مرحله تصویب  و بعد به اجرا رساند .

مسئول بسیج کشاورزی استان  عنوان کرد : با اجرای این طرح شورای علمی کشاورزی در پایگاه هایی که  قطب کشاورزی بودند و اعضای بسیجی کشاورز را در دل خود داشتند به صورت عملی آغاز به کار کرد : شورای علمی هر پایگاه از تعدادی از نخبگان ، کشاورزان ، وسر دمداران علم کشاورزی ،فرمانده پایگاه ،بسیج سازندگی ویک نفر از کارشناس مربیان بسیج کشاورزی تشکیل شده است در واقع کارشناس مربی همان مهندس کشاورزی است که علم تخصصی خود را در اختیار کشاورز تجربی قرار می دهد .

عسکر پور اذعان کرد : جلسات شورای بسیج کشاورزی هر دو هفته ای یک بار تشکیل میشود وکار اصلی این شورا نیاز سنجی است در واقع نیازهای کشاورزی مردم روستا را از روستائئیان وکشاورزان شنیده وآنانر ا بررسی می کنند لذا نیازهای کشاورزی در مقاطع مختلف متفارت است شاید امروز نیاز کشاورزان در بخش نهاده باشد اما فردا ممکن است در مواجه با یک آفت باشد یا به کمبود آب ختم بشود لذا این شورا این موارد را شنیده وبررسی می کنند .

مسئول بسیج کشاورزی استان ادامه داد :کار اصلی این طرح رشد منابع کشاورزی و به روز رسانی علم کشاورزان هم استانی است  تا بتوانند با قرار گرفتن در زیر چتر یک کارشناس کشاورزی که همان مربیان متخصص در مرحله  کاشت وداشت و برداشت بهترین محصول را با کمترین استفاده از انواع کودهای شیمیایی وسم پاشی بی رویه  راا تولید کنند .

وی افزود : با هدف تولید محصولات ارگانیک اولین جلسات این سازمان با مربیان ،متخصصان ونخبگان استانی و اعضای هیئت علمی دانشگاهها آغاز شد انواع دوره های اموزشی برا ی مربیان برگزار شد  وهر مربی به عنوان یک کارشناس در کنار یک یا دو کشاورز بسیجی آغاز به کار نمود ،از نیاز سنجی وشناسایی زمین برای کاشت چه نوع محصولی وحتی زمان کاشت وبرداشت  محصول زیر نظارت مربیان واعضای شورای علمی بسیج کشاورزی صورت گرفت .

عسکر پور ضمن اشاره به این مسئله که طرح همگام با کشاورز از طرح های ترویجی جهاد کشاورزی متفاوت است گفت : در طرح های جهاد کشاورزی تنها به دوره های اموزشی وترویجی خلاصه می شود اما درطرح همگام با کشاورز  بسیج  می تواند جدای از نیاز سنجی کلاس ویژه ای ، برای کشاورزان برگزار کند لذا  هرزمان این نیاز احساس شود از اعضای هیئت علمی های دانشکاهها وافراد خبره ای که در این عرصه ید بیضایی دارند کمک خواهیم گرفت لذا این کمک ونیاز آموزشی در سال گذشته دوبار به مدد دکترین کشاورزی استان انجام شده است .

SAMSUNG CAMERA PICTURES

مسئول بسیج مهندسین کشاورزی اظهار کرد : کاری که توسط بسیج کشاورزی استان برا ی کشاورزان انجام شده است ،برگزاری  دوره سه روزه آموزش مربیان این طرح ،که تحت عنوان آموززش تسهیل گری صورت پذیرفت ، به مربیان می آموخت چطور با کشاورز نشست و برخواست کنند لذا به مربیان آموختیم که هر جا و هر زمان  به مراجعه برای سوال کشاورز را در اسرع وقت ارزش قائل شده وآنرا پاسخ دهند ، کشاورزهر آنچه راکه  از آنها می خواهد بداند را درست و سریع به آن پاسخ دهند وهر زمان که علمی را نمی دانستند سریعا به نخبه  آن مراجعه و آن را بیاموزند .

وی ادامه داد :بعد از اینکه تمام نیازها سنجیده شد شورای علمی نخبگان گرد هم جمع شده و به دنبال راه حلی برا ی احساء آن مشکل می گردند و اگر دراین جمع هم  منتج به نتیچه نشد به شورای علمی ، هیئت علمی ونخبگان  که متشکل است از افرادی ، فرهیخته در رشته هاو گرایش های  مختلف کشاورزی ، در استان کرمان وسازمان بسیج کشاورزی ارجاء داده خواهند شد لذا هر راه حلی که تصوییب شد به سازمان یا نهاد مربوطه اعلام می کنیم تا دراسرع وقت مشکلات بر سر راه کشاورزی حل شود .

عسکر پور ادامه داد : بعد از آموزش ،  تمامی مربیان در روستاهای هدف پراکنده شدند وبا تمام جدیت به میدان امدند لذا اکنون ثمره حضور این کارشناس مربیان بسیج کشاورزی ،افزایش عملکرد هم محصولات استراتژیکی و هم در بحث محصولات صیفی وکشاورزی بوده است  .

وی در زمینه تولید محصولت استراتژیکی چون گندم در کرمان  گفت  : در شهرستان های جیرفت  ، در ۵۸ هکتار زمین زیر کشت حدود ۱ تن  و سیصد و پنجاه هزار کیلو در هر هکتار و  درشهرستان کهنوج از ۱۵ هکتار چهار و نیم تن در هر هکتار ، بردسیراز ۵ هکتار ، حدود یک و دو دهم تن در هر هکتار وعنبر آباد هم با ۲۰ هکتار زمین زیر کشت گندم محصولی حدود یک و ۷۵ صدم تن در هر هکتار را با کمک همگامان کشاورز،  گندم برداشت شده است .

SAMSUNG CAMERA PICTURES

مسئول بسیج مهندسین کشاورزی ابراز کرد  : بزرگترین مشکل کشاورزان تولید محصول نیست بلکه فروش آن است زیرا سال گذشته در جیرفت وکهنوج حدود هزاران تن پیازو سیب زمینی در زمین های کشاورزی شخم زده شد و برای برداشت تلاشی نشد زیرا بازار این محصولات وجود نداشت لذا بزرگترین مشکل کشاورزان عدم فروش محصول است که ما بارها با اصناف واتاق اصناف کرمان این مسئله گوشزد نموده ایم وگفتیم که باید دست دلال و واسطه این عرصه که یک و نیم  تا ۲ درصد سود حاصل  ازدسترنج کشاورز را به جیب خود می برند را از تولید کوتاه کنند .

وی در پایان خاطر نشان کرد : اگر مسئولین هم سو ، با کشاورز و تولیدات کشاورزی بایک دیگر هم مسیر شده و اتحادی قوی را شکل دهند نه کشاورز محصولش بر زمین می ماند نه واسطه سود می برد ، نه قیمت محصولات کشاورزی  بیش از اندازه گران می شود ونه معیشت و امنیت غذایی مردم استان وکشور به خطر می افتد .

انتهای پیام/

ارسال نظرات
آخرین اخبار