با وجود نزدیکی روابط تجاری با ایالات متحده و عدم وجود مشکل با دلار امریکا، ژاپن و کره جنوبی پیمان پولی دوجانبه عملیاتی نشده خود را از سر گرفتند.
کد خبر: ۸۷۳۶۷۲۸
|
۰۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۳

 به گزارش خبرگزاری بسیج،پس از یک وقفه دو ساله ــ به دلیل تنشهای ارضی و تفاسیر مختلف از تاریخ ــ مذاکرات وزرای اقتصاد دو کشور در سئول، به دنبال یک جلسه مشابه در ماه مه سال گذشته در توکیو،  از سر گرفته شده است.

ژاپن و کره جنوبی برای آغاز مذاکرات، جهت تمدید و ادامه پیمان پولی دوجانبه به توافق رسیدند که نشان‌دهنده روابط جدید همکاری میان دو همسایه است.  دوره زمانی پیمان پولی دوجانبه بین این دو کشور از سال 2001 شروع شد و در فوریه سال گذشته به اتمام رسید؛ اما ایجاد تنش در روابط دو کشور مانع از عملیاتی شدن و گسترش آن شد.

در این راستا وزیر دارایی ژاپن در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت: در مذاکرات میان مقامات اقتصادی دو کشور، کره جنوبی برای تقویت روابط اقتصادی دوجانبه، یک پیمان پولی دوجانبه جدید را ــ به‌عنوان نشانه‌ای از همکاری ــ به ما پیشنهاد داد.

وی ادامه داد: در میان اقتصاد جهانی بلاتکلیف و با وجود اتفاقاتی مانند تصمیم بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپا، پیمان پولی دوجانبه منجر به افزایش ثبات اقتصادی می‌شود.

وزرای اقتصاد ژاپن و کره جنوبی در این مسئله اشتراک نظر دارند که اقتصاد جهانی در مسیر بهبود تدریجی است، اما ضعیفتر از حد مطلوب باقی مانده است؛ ضمن اینکه باید توجه داشت که خطرات حرکت نزولی همواره وجود دارد.

گفتنی است پیمان پولی دوجانبه روشی در پرداختهای بین‌المللی است که در آن از ارزهای جهان‌روای دلار و یورو استفاده نمی‌شود. این روش حتی در کشورهای همسو با غرب (مثل ژاپن و کره جنوبی) نیز استفاده می‌شود. با وجود نیاز مبرم ایران به انعقاد و اجرای پیمانهای پولی دوجانبه، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تاکنون با هیچ کشوری، پیمان پولی را اجرایی نکرده است.
ارسال نظرات