مسئول سازمان بسیج طلاب استان بوشهر بابیان اینکه گاهی دروغ گفتن، جنبه عملی دارد، گفت: ما هرروز در نمازهای یومیه می‌گوییم "ایاک نعبد و ایاک نستعین"، اما بسیاری از مواقع، در امورات زندگی به غیر خدا متوسل می‌شویم؛ این نشان می‌دهد که ما در نماز خود دروغ گفته‌ایم.
کد خبر: ۸۶۷۴۹۷۱
|
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۴




 

به گزارش خبرگزاری بسیج از بوشهر؛ حجت‌الاسلام حمیدرضا جعفری زاده مسئول سازمان بسیج طلاب استان بوشهر، صبح امروز در جشن میلاد حضرت عباس(ع) در هیئت رایت العباس شهر بوشهر، به آثار گناه در زندگی انسان اشاره کرد و اظهار داشت: بعضی از متون دینی، 190 نوع گناه را، برای زبان برشمرده‌اند که یک نمونه آن، گناه کبیره‌ای به نام دروغ است که باوجوداینکه همه ما درباره آن می‌دانیم و در روایات هم بسیار نهی شده، اما کمتر در ترک آن می‌کوشیم.

مسئول سازمان بسیج طلاب استان بوشهر گفت: طبق فرمایشات رسول خدا (ص)، می‌شود که فردی مؤمن باشد، ترسو یا بخیل هم باشد، اما کسی که مؤمن است، نمی‌تواند دروغ‌گو هم باشد.

وی با اشاره به احادیثی از امام کاظم و امام رضا علیهماالسلام، بیان داشت: برخی به‌دروغ، حرفی می‌زنند و سپس اظهار شوخی و مزاح می‌کنند، اما به فرموده معصوم، فرد عاقل، دروغ نمی‌گوید، اگرچه میل و شهوت دروغ گفتن داشته باشد و بنده، طعم ایمان را نمی‌چشد، مگر اینکه راست‌گو باشد.

حجت‌الاسلام جعفری زاده یادآور شد: کسی که به دروغ‌های کوچک عادت کند، رفته‌رفته بر انجام گناه و دروغ بزرگ هم، جرئت پیدا می‌کند و به همین دلیل امام علی(ع) و امام سجاد(ع)، انسان را از ارتکاب هر نوع دروغی، اعم از کوچک و بزرگ یا شوخی و جدی، بر حذر داشته‌اند.

مسئول سازمان بسیج طلاب استان بوشهر با اشاره به روایتی از امیرالمؤمنین(ع)، تصریح کرد: خشم خداوند، خوار و ذلیل شدن در نظر مردم و خشم ملائکه، سه دستاورد دروغ برای فرد دروغ‌گو است و به همین خاطر در سیره معصومین، سفارش شده که نه‌تنها دروغ نگویید، بلکه با فرد دروغ‌گو هم مصاحبت نکنید، چون دروغ‌گو مثل سراب، دور را نزدیک و نزدیک را دور، نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: گفتن هر دروغ، انسان را به دروغی دیگر وادار می‌کند، دلیل آن‌هم اولاً کم‌حافظه بودن دروغ‌گو و دوما آشکار شدن گوشه‌هایی از حقیقت است که فرد را مجبور می‌کند دروغ جدیدی بگوید؛ نمونه بارز این مدعا، برادران حضرت یوسف(ع) هستند که به خاطر اولین دروغ خود، مجبور شدند تا 40 سال دروغ بگویند.

حجت‌الاسلام جعفری زاده دروغ‌گویی را یکی از علائم نفاق برشمرد و عنوان کرد: دروغ در سخن، خیانت‌درامانت و تخلف در وعده، سه نشانه فرد منافق است.

وی بابیان اینکه گاهی دروغ گفتن، جنبه عملی دارد، یادآور شد: ما هرروز در نمازهای یومیه می‌گوییم "ایاک نعبد و ایاک نستعین"، اما بسیاری از مواقع، در امورات زندگی به غیر خدا متوسل می‌شویم؛ این نشان می‌دهد که ما در نماز خود دروغ گفته‌ایم.

مسئول سازمان بسیج طلاب استان بوشهر اضافه کرد: وقتی برای جلوگیری ازقضا شدن نماز، مواظبت نمی‌کنیم، یا به پدر و مادر خود بی‌احترامی می‌کنیم، در ابراز مسلمان و شیعه بودن خود دروغ گفته‌ایم، وگرنه خدا در قرآن ما را به تکریم والدین امر کرده است.

حجت‌الاسلام جعفری زاده تصریح کرد: انسان وقتی گناهی مرتکب می‌شود، در همان لحظه شیطان را پرستش می‌کند و درواقع برای خدا، شریک قرار می‌دهد، درحالی‌که هرروز در اذان و اقامه، "اشهد ان لا اله الا الله" می‌گوید.

وی در پایان به‌دروغ در سیاست نیز اشاره کرد و گفت: ما شعار "مرگ بر ضد ولایت‌فقیه" سر می‌دهیم، اما بسیاری از ما نسبت به فرمان‌ها مقام معظم رهبری بی‌تفاوت هستیم و در زندگی خود، هیچ برنامه‌ای برای عمل به منویات ولی‌فقیه نداریم، پس مرتکب نوعی دروغ شده‌ایم.

ارسال نظرات