عباسی در دانشگاه شهید چمران اهواز:

سیاست درهای باز و اقتصاد لیبرال با اسلام در تعارض است/ در دانشگاه‌ها به اقتصاد اسلامی توجه نمی‌شود/ با ورود هواپیمای ایرباس دیگر به سمت ساخت هواپیما نخواهیم رفت

حسن عباسی به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه در دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز با موضوع انقلاب و بیداری سخنرانی کرد.
کد خبر: ۸۶۳۶۱۲۶
|
۲۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۵
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج دانشجویی،رئیس مرکز دکترینال امنیت بدون مرز در جمع دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز به سیاست درهای باز اشاره و اظهار کرد : برای اولین در چین این سیاست با دیپلماسی پینگ پونگ و با یک رابطه ورزشی شروع شد.

عباسی افزود : چوئن‌ لای نخست وزیر چین دست از کمونیست برداشت و لیبرالیسم اولیه را در چین وارد کرد اما همچنان پوسته حفظ و درها بسته شده بود.

وی گفت : سیاست درهای باز از چهار دهه پیش در چین در حال اجراست و این سیاست که در فرهنگ و به ویژه اقتصاد بود چین را از یک کشور کمونیست به ‌لیبرال تبدیل کرده است.

رئیس مرکز دکترینال امنیت بدون مرز ادامه داد : چینی ها در ابتدا سعی کردند بازار سرمایه جذب کند بعد تکنولوژی را از خارج وارد و در داخل کشورشان بومی و کپی سازی کنند و سپس بازار بین المللی را با سازوکاری بدست بگیرد. امروز بعضی از مسئولین ما تلاش می کنند تا این الگو را در کشور ما پیاده کنند.

عباسی تصریح کرد : اولین کاری که چینی ها با اجرای سیاست درهای باز انجام دادند این بود که از روحیه انقلابی دست برداشتند و دوم به سمت تولید ثروت حرکت کردند و این جهت گیری ها نیاز به باز شدن درها یا سیاست درهای باز داشت.

وی افزود : سیاست درهای باز در چین سیاستی بود که درها به سمت داخل باز شد که به آن سیاست درهای باز منفعل می گویند که پوسته چین را کمونیست و مغز آن را لیبرالیسم کرد.
رییس اندیشکده یقین در ادامه با اشاره به وضع اقتصاد جهانی، اذعان کرد : اکنون اقتصاد جهانی 57.5 تریلیون دلار بدهی دارد که عملأ فروپاشیده است؛ همچنین اساتید جهان می گویند که علم اقتصاد غرب نیز سقوط کرده و نمی ‌تواند نیازهای بشر را پاسخ دهد اما این موضوع در نگاه مسئولین و استادان ما انعکاس پیدا نکرده، بلکه این مسأله منعکس شده که چون شرایط اقتصادی ما در حال تحریم است همه جا گل و بلبل است.

عباسی با اشاره به اینکه آمریکا 19 تریلیون دلار بدهکار است و ژاپن، یونان، ایتالیا و فرانسه در رتبه بعدی بدهکارهای جهان هستند، تاکید کرد : کشور چین نیز که به سمت سیاست ‌درهای باز حرکت کرد نه ‌تنها خود بلکه کشورهای الگوی آن مثل آمریکا و اروپا هم دچار بدترین شرایط اقتصادی هستند.

وی با بیان اینکه لیبرال آزادی ‌گری نیست بلکه اباحه‌ گری است گفت : اکنون جمهوری اسلامی پذیرفته است که به سمت درهای باز حرکت کند و دیدگاه ‌ها و تفکر لیبرالی در کشور وجود دارد اما آیا مبانی دیدگاهی ما با لیبرال سازگار است. سیاست درهای باز و اقتصاد لیبرال با اسلام در تعارض ماهوی و ذاتی است.

این استاد دانشگاه یادآور شد : قبل از انقلاب سیاست درهای باز در ایران پیاده شده بود که تاسیسات اتمی در بوشهر و بهترین هواپیماها نه فقط ایرباس بلکه انواع بوئینگ ها را در اختیار کشور قرار داده بودند؛ حتی کارخانجات ماشین‌سازی به ما داده بودند.

عباسی ادامه داد : ما محدودیتی در دوران پیش از انقلاب با اجرای سیاست درهای باز نداشتیم اما مردم مبانی و اعتقاداتی داشتند که با این سیاست‌ ها در تعارض بود چراکه مثلا کارمندان آمریکایی در فیش حقوقی شان حق توحش می گرفتند لذا به همین دلیل جامعه به سمت انقلاب پیش رفت.

رئیس مرکز دکترینال امنیت بدون مرز با اشاره به خرید اخیر هواپیما از فرانسه توسط دولت، اظهار کرد : اکنون نمی‌ شود پس از گذشت سال‌ های بسیار از انقلاب گفت که هواپیما به ما دادند؛ ما در تحریم نیز موشک بالستیک ساختیم لذا ساخت هواپیما مشکل تر از ساخت موشک که نیست.

وی با بیان اینکه هواپیمای ایرباس که وارد کشور شود اما تکنولوژی آن وارد کشور نمی شود و تنها جنس ساخته شده وارد می شود افزود : اگر این هواپیماهای ایرباس که در اختیار ما قرار دادند خوب باشد، دیگر هیچ ‌وقت به سمت ساخت هواپیما جدید نخواهیم رفت اما اگر همین هزینه‌ ها را که به فرانسه پرداخت شد در اختیار صنایع هواپیمایی کشور قرار می ‌دادیم صنایع هواپیمایی ارتقا پیدا می‌کرد و در سال‌ های آینده می‌توانستیم هواپیما بسازیم.

عباسی در ادامه با اشاره به اینکه اندیشه و تفکر چین برای غرب خطرناک نبود اما اندیشه اسلام برای غرب خطرناک است و جایگزین است خاطرنشان کرد : اکنون علم اقتصاد در جهان از هم پاشیده شده است و چاپ پول بدون پشتوانه یکی از عوامل سقوط است و یکی از مشکلات مهم در آینده بدهی خواهد بود.

وی گفت : محققان غربی برای حل مشکل بدهی و اقتصاد خود مدل اقتصاد اسلامی را معرفی می‌کنند، موضوعی که در دانشگاه‌های ما اصلأ به آن توجه نمی‌شود و مورد تدریس قرار نمی‌گیرد.
رییس اندیشکده یقین ادامه داد : چین برای سیاست درهای باز نمی‌توانست جایگزینی پیدا کند اما در ایران این ظرفیت وجود دارد و می‌توان جایگزین پیدا کرد.

عباسی با اشاره به اینکه یکی از انقلاب هایی که با سیاست درهای باز چین وارد کرد بانک بود که ما هم این انقلاب نظام مالی غربی را وارد کردیم گفت : اساس بانک‌‌ها در جهان بر پایه ربا تأسیس شد و اکنون نمی‌توان هیچ کاری برای اصلاح سیستم آن انجام داد.

وی با انتقاد از استفاده از الگوهای غربی در اقتصاد کشور، خاطرنشان کرد : در کشور 27 برابر استاندارد دنیا شعبه‌ های بانکی تأسیس شده است. تنها از میدان آزادی تا انقلاب در تهران 107 شعبه بانک وجود دارد. اغلب بزرگان در قم معتقدند که سیستم بانکی ما ربوی است.
ارسال نظرات