فریال مستوفی گفت: متاسفانه برداشت مردم و رسانه‌ها از آمدن هیات‌های خارجی به ایران غلط بوده و یا دولت آدرس غلطی در این زمینه به آنها داده است.
کد خبر: ۸۶۲۰۸۳۷
|
۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۳

به گزارش خبرگزاری بسیج، فریال مستوفی رئیس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی تهران  با  در خصوص وضعیت جذب سرمایه خارجی در کشور اظهار کرد: تا ثبات در قوانین و امنیت برای سرمایه گذار خارجی ایجاد نکنیم، آمدن سرمایه گذار خارجی به ایران بعد از برجام کمی دور از ذهن به نظر میرسد.

وی افزود: سرمایه گذاری خارجی در هر کشوری یک شبه اتفاق نمی افتد، زیرا به یک فضای امن و با ثبات نیاز دارد. تا قبل از لغو تحریمها به دلیل برخی از ممنوعیتها کسی برای سرمایه گذاری خارجی به ایران نمی آمد ولی بعد از لغو تحریمها اگر خارجی ها آمدند، باید فضا را برایشان مهیا کرده و قوانین دست و پاگیر را از بین ببریم.

عضو اتاق بازرگانی تصریح کرد: باید از تفکر جزیره ای در اقتصاد دست برداریم و به اجرای قراردادهای خود با طرفهای خارجی پایبند باشیم. سرمایه گذار خارجی در شرایط ریسکی و غیر قابل پیش بینی به کشور نمی آید.

مستوفی گفت: ما باید در جذب سرمایه خارجی از تجربیات کشورهایی مانند چین استفاده کنیم. در حال حاضر شاهد این هستیم که کشور چین بعد از اتخاذ سیاست درهای باز در زمینه اقتصاد موفق شده سرمایه های خارجی عظیمی را جذب کند.

وی بیان کرد: در قرارداد با طرفهای خارجی نباید روی کاغذ یک چیزی بنویسم ولی در عمل کار دیگری انجام دهیم. ایران کشوری است که پتانسیل جذب سرمایه گذاران خارجی فراوانی را دارد، بنابراین در صورت محیا شدن شرایط می توانیم سرمایه گذاران زیادی را جذب کنیم.

دولت با رفتارهای متناقص جلوی سرمایه گذاری خارجی در کشور را می گیرد

عضو اتاق بازرگانی با انتقاد از برخی از رفتارهای دولت که فرصت سرمایه گذاری خارجی را از بین می برد، به نسیم آنلاین عنوان کرد: دولت باید از انجام کارهای ضد و نقیص دست بردارد تا سرمایه گذاران خارجی احساس کنند که سرمایه گذاری در ایران کم ریسک است. سرمایه گذاری خارجی سود آوری خیلی بالایی برای طرفهای خارجی ندارد، بنابراین خارجی ها حاضر نیستند در فضای پر ریسک برای سرمایه گذاری خارجی به ایران بیایند.

مستوفی با اشاره به وضعیت رکود در اقتصاد کشور بیان کرد: سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در کشور تمایل به همکاری با سرمایه گذاران داخلی را دارند. در دو سال اخیر رکود در کشور به قدری شدید شده که سرمایه گذاران داخلی ما هم با مشکلات بسیار فراوانی رو به هستند، بنابراین طبیعی است که این مسئله روی حضور سرمایه گذاران خارجی هم اثر گذار باشد.

وی افزود: نباید انتظار داشته باشیم به محض اجرای برجام سرمایه گذاران خارجی به کشور سرازیر شوند. در حال حاضر در ایران شرایط برای جذب سرمایه خارجی بسیار بد است چون به ندرت شما می توانید طرحی با توجیه اقتصادی مناسب برای سرمایه گذاری خارجی پیدا کنید.

عضو اتاق بازرگانی گفت: سرمایه گذاران خارجی باید خودشان به ایران بیایند و طرحهای با توجیه اقتصادی مناسب را پیدا کنند بنابراین تا این شرکتها به ایران بیایند و طرح مورد نظر خود را پیدا کنند زمان زیادی صرف خواهد شد.

در سفر هیاتهای خارجی به ایران سرمایه گذاری خارجی انجام نشد

مستوفی با بیان اینکه "در سفر هیاتهای خارجی به ایران سرمایه گذاری خارجی انجام نشد" به نسیم آنلاین گفت: متاسفانه برداشت مردم و رسانه ها از آمدن هیاتهای خارجی به ایران غلط بوده و یا دولت آدرس غلطی در این زمینه به آنها داده است. از این همه هیات های خارجی که بعد از تصویب برجام به ایران آمدند هیچ کدام برای سرمایه گذاری خارجی به ایران نیامدند و تنها حرف سرمایه گذاری خارجی را می زدند. این هیاتها تنها برای شناخت شرایط ایران به کشورمان سفر کردند . دولت ادعا می کند که هیاتهای تجاری برای سرمایه گذاری خارجی به ایران آمده اند در حالی که اینطور نبوده است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر با وجود نداشتن یک پنجره واحد برای جذب سرمایه خارجی، قوانین دست و پاگیر برای این مسئله و ناهماهنگی شدید در دستگاههای خارجی، نباید انتظار ورود سرمایه گذار خارجی را داشته باشیم. نباید فکرکنیم، سرمایه گذاران خارجی پشت مرزهای کشور منتظر ورود به ایران نیستند، زیرا سرمایه گذاری خارجی در دنیا تبدیل به صنعت شده و بین کشورهای مختلف برای جذب سرمایه خارجی رقابت شدیدی وجود دارد.

عضو اتاق بازرگانی تصریح کرد: در حال حاضر کشوری مانند ویتنام در جذب سرمایه خارجی از ایران شرایط بهتری را دارد، زیرا پیش زمینه های سرمایه گذاری خارجی را به وجود آورده است. در این دو سال دولت یازدهم کشور را آماده ورود سرمایه گذران خارجی نکرده است.

مستوفی افزود: در حال حاضر در کمیسیون سرمایه گذاری اتاق تهران قصد داریم قوانین دست و پاگیر برای سرمایه گذاری خارجی را به مجلس و دولت معرفی کنیم. البته دو سال هم زمان زیادی نیست که آقای روحانی بتواند همه مشکلات سرمایه گذاری خارجی را یک شبه حل کند. دولت به دنبال حل مشکلات هست اما هم این مشکلات زمان بر است و هم دولتمردان قدری کند عمل می کنند.

دولت در جاهایی سرمایه گذاری کرده که صرفه اقتصادی ندارد

وی خاطرنشان کرد: دولت باید اولویت جذب سرمایه خارجی را در مناطق مختلف کشور به صورت جزئی تعریف کند. متاسفانه دولت در نقاطی تصمیم به سرمایه گذاری گرفته که سرمایه گذاری در این مناطق اصلا توجیه اقتصادی ندارد. مثلا در منطقه ای که منابع آبی محدود است اقدام به احداث کارخانه فولاد شده است.

مستوفی گفت: به نظر می رسد در این طرحها رانتهایی وجود داشته که عده ای می تواستند به وسیله آن از منابع بانکی استفاده کنند و افراد به جای توجیه اقتصادی به دنبال سو استفاده از منابع بوده اند و یا وزیر صنعت به دلیل فشار نمایندگان مجلس و ترس از استیضاح به انها مجوز داده است.

ارسال نظرات