سناریوی افزایش ۱۰ درصدی ضریب بازیافت از میدان سروش در خلیج فارس آماده اجرا شد که با اجرای آن و با احتساب قیمت‌های فعلی نفت، حدود ۳۰ میلیارد دلار به ارزش ذخایر نفت ایران در خلیج فارس افزوده می‌شود.
کد خبر: ۸۶۰۸۲۶۰
|
۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۱

به گزارش بسیج، میدان نفتی سروش با در اختیار داشتن بیش از ۱۰ میلیارد بشکه نفت خام یکی از بزرگترین میادین فراساحلی نفت ایران در منطقه خلیج فارس است.

آخرین فاز توسعه این میدان‌ در سال ۲۰۰۰ میلادی با مشارکت شرکت انگلیسی-هلندی شل پیاده‌سازی و طبق مطالعات این شرکت، استحصال حدود ۵۸۵ میلیون بشکه از نفت موجود در مخزن اصلی سروش به روش طبیعی پیش‌بینی شده است.

با این وجود به منظور اجرای طرح های تولید صیانتی از مخازن نفت و گاز کشور، اجرای پروژه افزایش ضریب بازیافت از میدان نفتی سروش در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفت و پیش بینی می شود با افزایش ۱۰ درصدی ضریب بازیافت از این میدان حدود یک میلیارد بشکه به ظرفیت نفت خام قابل برداشت این میدان فراساحلی افزوده شود.

به عبارت دیگر در صورت افزایش یک میلیارد بشکه ای ذخایر قابل برداشت نفت خام این میدان فراساحلی و با احتساب ارزش هر بشکه نفت خام ۳۰ دلار (بر اساس قیمت های فعلی در بازار) حدود ۳۰ میلیارد دلار به ارزش ذخایر نفت خام ایران افزوده خواهد شد.

جواد رستمي در تشریح برنامه‌های جدید افزایش ضریب بازیافت از میدان نفتی سروش به عنوان بزرگترین میدان فراساحلی ایران در خلیج فارس، گفت: با اجرای طرح جدید مشارکتی بین شرکت نفت فلات قاره و دانشگاه ها، سناریوهای مختلف افزایش ضریب بازیافت از میدان نفتی سروش در حال بررسی است.

رئیس پژوهش و فناوري شرکت نفت فلات قاره ايران با اعلام اینکه میدان نفتی سروش از پتانسيل بسيار بالایی به منظور افزايش ضريب بازيافت برخوردار است، تصریح کرد: نفت اين ميدان را از نوع سنگين و ضريب بازيافت اوليه ميدان را پايين و حدود پنج درصد است.

این مقام مسئول حجم ذخایر نفت خام میدان سروش را حدود ۱۰ میلیارد بشکه عنوان کرد و افزود: با افزایش ۵ درصدی ضریب بازیافت امکان استحصال و برداشت نفت بیشتری از این میدان دریایی ایران در خلیج فارس فراهم می شود.

وی با بيان اينکه هم ‌اکنون روش‌هاي مختلف از جمله تزريق گاز امتزاجي، تزريق گاز غيرامتزاجي، تزريق مواد شيميايي به منظور افزايش ضريب بازيافت ميدان سروش در دست بررسي است، بیان کرد: به اين منظور همکاري خوبي بين شرکت نفت فلات قاره ايران و دانشگاه سهند تبريز برقرار شده است و با مذاکراتي که براي بهره‌مندي از مشاوران خارجي داشته‌ايم، در حال تدوين نقشه راه کامل و جامعي براي اجراي طرح ازدياد برداشت در اين ميدان هستيم.

رستمی با یادآوری اینکه بر اساس برآوردهاي انجام گرفته در صورت استفاده از رو‌هاي مناسب، امکان افزايش ۱۵ درصدي ضريب بازيافت در ميدان سروش وجود دارد، خاطرنشان کرد: قصد داریم از تجربه افزایش ضریب بازیافت در میادین مشابه سروش که از نفت سنگين و گرانروي بالایی برخوردارند به منظور افزایش ضریب بازیافت این میدان فراساحلی استفاده کنیم.

به گزارش شرکت ملی نفت ایران، میدان نفتی سروش، در سال ١٩٦٢ میلادی کشف شد و با حفر اولین چاه S-٢ با تولید روزانه حداکثر ١٤ هزار بشکه نفت از لایه Burgan به مرحله بهره‌برداری رسید. مساحت تقریبی این میدان حدود ٢٦٠ کیلومتر مربع است که در ٨٣ کیلومتری جنوب‌ غربی جزیره خارگ قرار دارد.

ارسال نظرات