بازخوانی سخنان رهبری در جمع شاعران
رهبر انقلاب در دیدار سال گذشته شاعران فرمودند: شاعرِ برخوردار از «شعور و درک و فهم و قدرت بیان»... باید با برخورداری از این امتیازات که در واقع نعمت و حجت الهی است، به یاریِ جبهه‌ی مظلوم برآید و حق و حقیقت را با شعر خود نشان دهد.
کد خبر: ۸۵۳۵۲۷۸
|
۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۸

به گزارش خبرگزاری بسیج، سال گذشته در بیست و یکم تیرماه 93 همزمان با شب میلاد امام حسن مجتبی(ع) و طبق یک سنت چند ساله شاعران اشعارشان را در محضر رهبر انقلاب خواندند.

بر اساس این گزارش، در این جلسه موارد مهمی به شاعران از سوی رهبر انقلاب تاکید شد، موضوع نخست ورود هنرمندانه شاعر به خلوت مخاطب، اشاره به کارکرد اصلی شعر و طرح یک پرسش در این جلسه بود. سوالی که رهبر انقلاب ان را مطرح فرمودند اینگونه بود: شاعرِ برخوردار از «شعور و درک و فهم و قدرت بیان»، چه تکلیفی در قبال این واقعیات و شرایط دارد؟

در ذیل این مطلب بازخوانی سخنان سال گذشته رهبر انقلاب در جمع شاعران خالی از لطف نیست چرا که در بردارنده تاکیدات مهمی است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار، با تبریک ولادت امام حسن مجتبیعلیه‌السلام و توصیه به بهره‌گیری از نسیم معنوی و قدسی شب‌های قدر، کارکرد اولیه و طبیعی شعر را پاسخگویی به افکار، احساسات و دلتنگی‌های شاعر خواندند و افزودند: البته کارکرد اصلی شعر، عبارت است از حضور و اثرگذاری بر خلوت ذهن و دل انسان‌ها و تغذیه‌ی فکری مخاطبان.
ایشان با اشاره به تلاش شیاطین برای ورود به این خلوت فکری با هدف تزریق ارزش‌های شیطانی، خاطرنشان کردند: شاعر وظیفه دارد همانند شعرای بزرگ تاریخ فارسی، با ورود هنرمندانه به این محدوده، خلوت مخاطبان خود را با معنویات و با دمیدن روحیه‌ی امید، نشاط و تحرک و پیشرفت غنی سازد  و این عناصر را که سازنده‌ی هویت حقیقی ملت هستند، تقویت کند.
رهبر انقلاب اسلامی اصلاح «ناهنجاری‌های اجتماعی» را در گروی اصلاح درونی انسان‌ها و انگیزه‌مندی و امیدواری و نشاط آن‌ها خواندند و در خصوص کارکرد اجتماعی شعر افزودند: «مشخصه‌های فرهنگی» و «مزیت‌های فرهنگی»، هویت فرهنگی یک ملت را تشکیل می‌دهند و شعر نیز باید پاسدار همین هویت ملی باشد و آن را غنی و پاکیزه کند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بیان اهمیت «هویت فرهنگی» خاطرنشان کردند: هویت فرهنگی همان «عقلانیت معنوی» و «خرد جمعی» است که اصل و منشأ حیات و امتیازات یک ملت است و انقلاب اسلامی و امام بزرگوار ما نیز ساخته و پرداخته‌ی همین هویت فرهنگیِ برخاسته از حکمت و اندیشه‌های والا هستند.
ایشان وجود انگیزه‌ی مهم «پاسداری از هویت فرهنگی» را زمینه‌ساز احساس وظیفه برای مقابله با تهاجم آشکار دشمن به هویت ملی خواندند و گفتند: اشکال برخی این است که اصل تهاجم گسترده‌ی جبهه‌ی سوگندخورده علیه هویت اسلامی و هویت فرهنگی را با وجود نشانه‌های آشکار آن نمی‌بینند، اما شاعر با روح هنری و نگاه تیزبین و دغدغه‌مند خود، به دفاع از این هویت برمی‌خیزد.
رهبر انقلاب در ادامه با یادآوری واقعیت‌های تلخ دنیای امروز  نظیر دست‌اندازی قدرت‌ها به «استقلال، ثروت، دین، معنویت، ناموس و اخلاق ملت‌ها» و دگرگون کردن حقایق با سلطه‌ی تبلیغاتی، به حوادث دردناک غزه اشاره و خاطرنشان کردند: گاهی برای کشته شدن یک حیوان در گوشه‌ای از دنیا، چنان جنجال تبلیغاتی به‌راه می‌اندازند، اما تهاجم اخیر به غزه و کشته شدن بیش از 100 تن که اغلب آنان نیز کودکان معصوم و مظلوم هستند، نه‌تنها برایشان اهمیتی ندارد، بلکه آمریکا و انگلیس رسماً از این حملات حمایت می‌کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: واقعیت امروز دنیا، حمایت بی‌واهمه‌ی سلطه‌گران از هر بدی و پلشتی و فساد و نجاستی است که در خدمت منافعشان باشد و در مقابل، با هر پاکی و قداستی که با منافعشان سازگاری نداشته باشد، به‌طور وحشیانه برخورد و معارضه می‌کنند.
ایشان پس از تشریح این واقعیات تلخ، این سؤال را مطرح کردند: شاعرِ برخوردار از «شعور و درک و فهم و قدرت بیان»، چه تکلیفی در قبال این واقعیات و شرایط دارد؟
رهبر انقلاب اسلامی در پاسخ به این سؤال گفتند: شاعر باید با برخورداری از این امتیازات که در واقع نعمت و حجت الهی است، به یاریِ جبهه‌ی مظلوم برآید و حق و حقیقت را با شعر خود نشان دهد.
رهبر انقلاب در پایان با اظهار خرسندی از پیشرفت‌های کاروان شعر کشور و به‌خصوص شعر شاعران جوان و شعر انقلاب اسلامی، افزودند: شرط اصلی ماندگاری و اثرگذاری شعر، علاوه بر مفهوم و مضمون خوب، برخورداری از ترکیب و شاکله‌ی هنری قوی است.

ارسال نظرات