خبرهای داغ:
رئیس قوه قضاییه گفت: اخیرا دو سه پرونده بزرگ بانکی مطرح است که در یکی از آنها شخصی ۶۵۰۰ میلیارد تومان از بانک ها وام گرفته است.
کد خبر: ۸۵۰۰۰۰۳
|
۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۵

به گزارش خبرگزاری بسیج، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در جلسه شورای اداری استان لرستان با بیان اینکه همه ما به عنوان مسئولان نظام جمهوری اسلامی میراث بزرگی را در اختیار داریم گفت: اخیرا در جلسه‌ای مقام معظم رهبری فرمودند ما چون در داخل این نظام هستیم قدر آن را نمی‌دانیم و اگر از بیرون از این نظام به آن نگاه می‌کردیم آن وقت ارزش‌های این نظام بر ما مکشوف می‌شد.

وی با بیان اینکه انقلاب مصر بعد از سال های متوالی به ثمر رسید ولی نتوانستند آن را نگهدارند، گفت: جمهوری اسلامی ایران با همه فشارهایی که وجود داشت با رهبری امام (ره) به پیروزی رسید و سپس با رهبری رهبر معظم انقلاب حفظ شد و انصاف این است که بگوییم خودباوری ایجاد شده در مردم در اثر این رهبری‌ها بود و پایمردی مردم این انقلاب را به اینجا رساند.

آملی لاریجانی با تشکر از حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن گفت: حضور چشمگیر مردم در این روز نشان داد که ملت ما در برابر فشارها تسلیم نمی‌شود و سر تعظیم فرود نمی‌آورد.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه کشور ما با همه مشکلات راه خود را ادامه می‌دهد و الان در منطقه و جهان الگو است، افزود: در لبنان و یمن افتخار می‌کنند که از جمهوری اسلامی الگوبرداری کرده‌اند و الان هم خوف دشمنان را می‌بینید که چطور از شورای امنیت قطعنامه‌ می‌گیرند.

وی با بیان اینکه ما باید خدمت به مردم را عبادت بدانیم گفت: تا مردم در صحنه نباشند ارزش‌ها متجلی نمی‌شوند. برخورد توام با کرامت با مراجعین باید یک اصل باشد.

رئیس قوه قضاییه تشریح کرد: امروز خوشحالم که در میان قوا یک همدلی و وحدت وجود دارد و این درحالی است که قوا مستقل هستند. دستگاه قضایی به نحوی باید از دستگاه اجرایی نظارت، بازرسی و حساب کشی کند لکن این امر منافاتی با استقلال قوا ندارد.

وی گفت: من در جلسات سران قوا نیز گفته ام که تلاش ما این است تا دولت در کار خود موفق شود و قوه قضاییه قاطعانه می‌گوید می‌خواهد به دولت کمک کند.

آملی لاریجانی با بیان اینکه این همدلی در ایجاد نشاط بین مردم موثر است گفت: این همدلی باید در استان ها هم وجود داشته باشد. هرکسی باید به وظیفه خود عمل کند اما باید یک همکاری موثر برای راه انداختن کار مردم وجود داشته باشد.

رئیس قوه قضاییه گفت: حسب گزارشی که داده شد استان لرستان ظرفیت‌های بالا و مردم فهیم و ولایتمداری دارد و حیف است که زیرساخت‌ها برای اشتغال در این‌جا وجود نداشته باشد منتها بحث فرهنگ کار هم مطرح است که البته این بحث مختص به این استان نیست و در کل کشور وجود دارد.

آملی لاریجانی ادامه داد:‌ عمده این مشکلات به کمبود اعتبار برمی‌گردد منتها تدبیر هم اهمیت دارد. یک استان این‌چنینی با این همه امکانات از نظر زمین و آب خیلی حیف است که جوان بیکار داشته باشد.

وی خطاب به مسئولین اجرایی استان گفت: شما واگذاری زمین را تسهیل کنید و هرچند که کشاورزی کار آسانی نیست اما شما باید آن را ترویج کنید.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه صرفا نباید منتظر دریافت وام های کلان بانکی برای ایجاد اشتغال بود گفت: طرح بنگاه‌های زودبازده فکر بدی نبود منتها خیلی بد اجرا شد وگرنه آثار خوبی داشت.

آملی لاریجانی با اشاره به ورود قوه قضاییه به بحث معوقات بانکی گفت: در جلسه اخیر سران قوا نیز این بحث مطرح شد. ما الان نمی‌توانیم سراغ همه کسانی که معوقات بانکی دارند برویم زیرا بسیاری از آنها به واسطه تغییر اوضاع اقتصادی گرفتار شده‌اند. اما در این بین کسانی هم وجود دارند که سوء استفاده کرده‌اند به طوری که وام های کلان بانکی گرفته‌اند و معلوم نیست این مبالغ را چه کار کرده‌اند؟‌

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: اخیرا دو سه پرونده بزرگ بانکی مطرح است که در یکی از آنها شخصی ۶۵۰۰ میلیارد تومان از بانک ها وام گرفته است. یک مشکلی وجود دارد و آن این است که بانک ها نباید این طور بی حساب و کتاب وام بدهند. متاسفانه این وام را یکی از بانک های خصوصی داده و وثیقه لازم هم دریافت نشده است و گفته می‌شود این فرد بخشی از پول را به صورت ارز از کشور خارج کرده است.

آملی لاریجانی گفت: متاسفانه این طور منعکس شده که قوه قضاییه همه کارش بگیر و ببند است و سرمایه‌داران را به بند می‌کشد، درصورتی که برخورد قوه قضاییه با فساد کمک کار دستگاه های اجرایی است. حتما یک جای کار می‌لغزد که قوه قضاییه ورود می کند. به طور مثال در پرونده گروه آریا که ما الان آن را مانند کف دست بلد هستیم دستگاه‌های اجرایی در آنجا لغزیدند.

وی با تاکید بر ضرورت تقویت نظارت در دستگاه‌های اجرایی گفت: زمانی گفتند لیست ۳۰۰ نفره داریم و ما دیدیم بسیاری از این ها را خود قوه قضاییه پیگیری کرده است. صحبت ما این است که دستگاه‌های اجرایی باید نظارت خود را تقویت کنند و در مواردی که لازم است به دستگاه قضایی شکایت کنند ولی الان متاسفانه بانک ها شکایت نمی‌کنند که این امر یا از باب طمع است که می‌خواهند خسارت تاخیر تادیه بگیرند یا جهت دیگری دارد.

رئیس دستگاه قضاء گفت:‌ اگر این موارد در بانک های عمومی اتفاق بیفتد دستگاه قضایی از لحاظ جنبه عمومی می‌تواند ورود کند ولی در بخش خصوصی نمی‌توان کاری کرد.

آملی لاریجانی تصریح کرد: قوه قضاییه در زمینه تسهیل سرمایه‌گذاری هم فعالیت می‌کند و مدت‌هاست که در دادگستری‌ها بخشی در این زمینه راه‌اندازی شده است.

رئیس قوه قضاییه گفت: ما باید مردم را به صحنه بکشیم منتها هم دستگاه اجرایی باید کار را تسهیل کند و هم قوه قضاییه باید تضمین بدهد. منتها قوه قضاییه در صورتی تضمین می‌دهد که راه درست طی شده باشد نه اینکه ال‌سی صوری باز کرده باشند.

آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه هریک از سازمان‌های تابعه قوه قضاییه با بودجه ای کم به اندازه چند وزارتخانه کار می کنند گفت:‌ ما این بشارت را می دهیم که ان شاالله برخی از مشکلات دستگاه قضایی را در همین سفر برطرف کنیم.

ارسال نظرات
پر بیننده ها